ZVEZDA JE OSTALA BEZ OGROMNOG NOVCA: Kamen da zaplače!
Foto: Starsport©

tuga

ZVEZDA JE OSTALA BEZ OGROMNOG NOVCA: Kamen da zaplače!

Zvezda je ispala u najgorem mogućem momentu, jer sada ima težak posao i u plej-ofu Lige Evrope, gde će igrati protiv poraženog iz duela Jang Bojs - Kluž, gde trenutno Švajcarci vode sa 3:1, pa je realnija opcija da će to biti Kluž

Objavljeno: 21:32h

Crvena zvezda je očajnim izdanjem u Tiraspolju poražena od Šerifa sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će i ovoga puta igranje u elitnom takmičenju ostati pusti san za Dejana Stankovića i njegove igrače.

Zvezda je i prošle godine zaustavljena u trećem kolu, tada od Omonije koja je bolje izvodila penale. Sada je Zvezda imala izuzetno loše izdanje što je rezultiralo ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ali, ovaj poraz će boleti Zvezdu još više, a to će se posebno osetiti i u klupskim finansijama. Naime, Zvezda je ovim porazom ostala bez sigurnih 11.630.000 evra, što bi ugasilo "finanijski požar" na Marakani, gde u doba korone nije bilo ozbiljnijih priliva novca od utakmica, prodaja karata, ali ni od transfera, a rashodi su ogromni zbog skupog tima.

FK Crvena zvezda, FK Šerif
foto: Starsport©

Da je prošla Šerif, Zvezda bi imala zagarantovanih 5 miliona evra samo za igranje plej-ofa, dok bi i u slučaju ispadanja dobila još oko 6.630.000 evra (3.630.000 evra za plasman u LE, i dodatni bonus od oko 3.000.000 po koeficijentu.

Zvezda je ispala u najgorem mogućem momentu, jer sada ima težak posao i u plej-ofu Lige Evrope, gde će igrati protiv poraženog iz duela Jang Bojs - Kluž, gde trenutno Švajcarci vode sa 3:1, pa je realnija opcija da će to biti Kluž.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.