ŠTA AKO IM OVO USPE? Očajnički pokušaj Barselone da blokira MESIJEV transfer u PSŽ!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

netrpeljivost između 2 kluba samo raste

ŠTA AKO IM OVO USPE? Očajnički pokušaj Barselone da blokira MESIJEV transfer u PSŽ!

Ovako će se sigurno dodatno zategnuti odnosi katalonskog i francuskog giganta koji su pogoršani otkako je Barsa uz svesrdnu pomoć sudija eliminisala PSŽ preokretom u osmini finala LŠ-a 2017.

Objavljeno: 11:18h

Lionel Mesi se uz stojeće ovacije prisutnih oprostio od Barselone, ali klub ne diže ruke od njega.

Advokatski tim Katalonaca predvođen Huanom Brankom je podneo žalbu Evropskom žalbenom sudu u kom tvrdi da ni Pari Sen Žermen zbog Finansijskog fer-pleja nije u stanju da priušti platu za šestostrukog osvajača Zlatne lopte.

- U ime partnera FK Barselona, moja firma je pripremila žalbu Evropskoj komisiji i zahteva provizionu suspenziju Pari Sen Žermena pred civilnim i administrativnim sudovima u Francuskoj kako bi sprečila klub da dovede Lionela Mesija.

- Brojke PSŽ-a u Finansijkom fer-plej (FFP) su još gore nego Barselonine. Odnos plata i prihoda u sezoni 2019-2020. im je bio 99%, a Barsin 54%. U prethodnoj sezoni razlika se još više povećala.

Lionel Mesi, Trofeji Lionela Mesija
foto: Profimedia

- Nezamislivo je da FFP služi da se pogorša fudbalski biznis, instrumentalizuje igra od starne suverenih moći i izvitopere takmičenja - navodi se u dokumetnu koji je potpisao i objavio Branko.

Izveštaj podseća da Barselona nije mogla da potpiše novi ugovor sa Mesijem ni kada je ovaj pristao na smanjenje plate za 50%, jer bi za 10% probili dozvoljeni finansijski minus, prenosi Marka.

Ali se napominje i da je Pari Sen Žermen ove sezone već angažovao Donarumu, Ramosa, Hakimija i Vajnalduma (koga je najpre htela Barsa), a da Nejmar i Mbape već imaju astronomske ugovore.

Ovako će se sigurno dodatno zategnuti odnosi katalonskog i francuskog giganta koji su pogoršani otkako je Barsa uz svesrdnu pomoć sudija eliminisala PSŽ preokretom u osmini finala Lige šampiona 2017.

Nejmar i Mbape, Kilijan Mbape, Nejmar
foto: EPA/Ian Langsdon

"Sveci" se nisu mnogo žalili, ali su preoteli "Blaugrani" Nejmara u transferu koji je i danas rekordan - 222 miliona evra. Ako to urade ovog leta i sa Mesijem, možda Real više ne bude najomraženiji rival kluba sa Kamp Noua.

U međuvremenu, prošle sezone je usledila osveta na terenu - PSŽ je bio bolji u dvomeču osmine finala LŠ-a...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.