PRŠTALO U LONDONSKOM DERBIJU: Lukavi i prgavi Košta heroj Čelsija! (FOTO) (VIDEO)

U ARSENALU BESNI

PRŠTALO U LONDONSKOM DERBIJU: Lukavi i prgavi Košta heroj Čelsija! (FOTO) (VIDEO)

Brazilac sa španskim pasošem nije dao nijedan gol, ali je zato svojim ponašanjem uspeo da utiče na čitav tim Arsenala
Objavljeno:

Bio je to derbi Premijer lige i derbi Londona. Ni jedni, ni drugi nisu imali pravo na grešku, ali neko je morao da pobedi, a to je ovog puta bio Čelsi. "Plavci" su konačno uspeli da trijumfuju u domaćem šampionatu i to protiv velikog rivala Arsenala 1:0. Heroj trijumfa čete Žozea Murinja je Dijego Košta koji je svojim vanfudbalskim potezima uspeo da izbaci ne samo jednog igrača Arsenala, već celokupnu ekipu i polemika o njemu će dostići vrhunac narednih dana.

Brazilac sa španskim pasošem je uspeo da toliko isprovocira mladog Gabrijela na kraju prvog poluvremena da je ovaj tokom rasprave sa njim dobio dva žuta kartona i morao na tuširanje pre ostalih, što je umnogome olakšalo posao domaćinu i unervozilo gostujuće igrače.
Sve je počelo u 43. minutu posle njihovog duela u šesnaestercu "tobdžija" kada je prgavi i lukavi Košta nasrnuo na svog sunarodnika. Zavarničilo je odmah, ubrzo su se stvorili i ostali igrači, a sudija Majkl Din nikako nije mogao da zadrži stvari pod kontrolom. Ipak posle nekoliko minuta je uspeo dodelivši obojici po žuti karton, a onda je Košta pribegao triku i dodatno isprovocirao Arsenalovog igrača.
Žargonski rečeno navukao ga je da ga nagazi u kretnji posle samo 60 sekundi i onda dodatno izvršio pritisak na arbitra koji nije imao kud, nego da pokaže put u svlačionicu Gabrijelu koji se još više razljutio i jedva su ga saigrači obuzdali da ne napravi neki ozbiljniji eksces.

Zuma sjajno utrčao iza leđa odbrane Arsenala prilikom slobodnog udarca i glavom savladao Čeha
Kazorla neoprezno startovao otvorenim đonom na Fabregasa, te i on dobio crveni karton
strelac je bio Azar
Nemanju Matića i Branislava Ivanovića kapitensku traku Ivanoviću ČELSI - ARSENAL 2:0 Čelsi: Arsenal
Premijer liga Čelsi - Arsenal 2:0

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.