Zauvek u srcu Delija: Koja je najbolja generacija Zvezde u poslednjih 20 godina? (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Fonet/aleksandar Koković/Filip Plavčić

strašni timovi

Zauvek u srcu Delija: Koja je najbolja generacija Zvezde u poslednjih 20 godina? (VIDEO) (ANKETA)

Bilo je nekoliko ekipa crveno-belih koje su ostavile veliki trag kod navijača, iako u Evropi nisu uspele da ostvare istaknute rezultate
Objavljeno:

Crvena zvezda je imala mnogo slavnih i velikih generacija u svojoj istoriji koje su proslavile njeno ime širom sveta fantastičnim igrama, utakmicama i rezultatima koje su ostvarivale.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Uglavnom je to bilo u periodu nekadašnje velike Jugoslavije, a sigurno je za navijače najbolja i najslavnija ona ekipa koja je osvojila Kup evropskih šampiona i Interkontinentalnu titulu 1991. godine.

Delije žele što pre da ih zaborave: Koja je od ovih generacija najgora u istoriji Crvene zvezde? (VIDEO) (ANKETA)

foto: Filip Plavčić

Ipak, po raspadu nekadašnje države takvih rezultata više nema, naročito u Evropi, iako su osvajane titule u domaćem prvenstvu.

Zato smo mi, baš kao što smo u utorak birali najgoru generaciju u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, sastavili listu od nekoliko predloga koja bi to mogla da bude najbolja generacija Crvene zvezde u poslednjih 20 godina.

GENERACIJA 2000/2001

U pitanju je ekipa koju je sa klupe predvodio Slavoljub Muslin i koja je prekinula vladavinu Partizana u domaćem prvenstvu.

Taj sastav je ostao upamćen i po tome što je od svih Zvezdinih timova posle rata u Jugoslaviji, bio najbliži tome da uvede crveno-bele u grupnu fazu Lige šampiona.

Oni su u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Dinama iz Kijeva u gostima izborili 0:0, a onda vodili u revanšu na Marakani 1:0, ali je Bjelkevič izjednačio, pa je zbog pravila gola u gostima ukrajinski šampion prošao dalje, a srpski tim nastavio takmičenje u Kupu UEFA, gde su ispali u 2. kolu od Selte iz Viga.

SASTAV: Milenko Aćimović 28-14, Srđan Bajčetić 13-2, Branko Bošković 32-9, Goran Bunjevčević 33, Milivoje Vitakić 20, Ivan Vukomanović 13, Blaže Georgioski 2, Stevo Glogovac 24-3, Ivan Gvozdenović 31-3, Goran Drulić 23-16, Petar Đenić 3, Saša Zorić 22-1, Dejan Ilić 26-2, Branko Jelić 14-6, Aleksandar Kocić 33-19 primljenih golova, Nenad Lalatović 24-4, Leo Lerinc 28-4, Jovan Markoski 5, Marjan Marković 29-1, Vladimir Matijašević 9, Vladislav Mirković 9-3, Dejan Pešić 1-1, Mihajlo Pjanović 29-23, Dragan Stevanović 10-2.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.