MLADI REPREZENTATIVAC ENGLESKE PRIMA PORUKE PUNE MRŽNJE: Odmah sam znao šta me čeka!
Foto: EPA/Carl Recine

ne da da ga slome

MLADI REPREZENTATIVAC ENGLESKE PRIMA PORUKE PUNE MRŽNJE: Odmah sam znao šta me čeka!

Rasističke uvrede su učestale nakon što su beli fudbaler Engleske realizovali svoje penale, a tamnoputi to nisu uspeli

Objavljeno:

Engleski fudbaler Bukajo Saka rekao je danas da je odmah znao šta ga čeka posle promašenog penala u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije i optužio Tviter, Instagram i Fejsbuk za pasivnost.

- Neću dozvoliti da me slomi negativnost kojoj sam bio izložen - napisao je danas fudbaler Arsenala na Tviteru.

Promašaj Sake, zajedno sa prethodnim promašajima Markusa Rešforda i Džejdona Sanča, ostavio je Englesku bez titule prvaka Evrope. Sva trojica su nakon finala protiv Italije bili žrtve rasističkih napada na društvenim mrežama jer su svi tamnoputi, a pre njih su beli i grači (Kejn i Megvajer) bili uspešni sa bele tačke.

Bukajo Saka, Fudbalska reprezentacija Engleske
foto: EPA/Carl Recine

- Ne želim da ijedno dete ili odrasla osoba primi poruke pune mržnje koje smo Markus, Džejdon i ja dobili ove nedelje. Odmah sam znao šta me čeka i tužno je što moćne platforme ne čine dovoljno da zaustave ove poruke - napisao je 19-godišnji igrač.

On je naveo da nema mesta rasizmu i mržnji bilo koje vrste u fudbalu ili bilo kom aspektu društva.

Britanska policija je ranije danas uhapsila pet osoba zbog rasističkog vređanja engleskih fudbalera na društvenim mrežama.

Markus Rešford
Markus Rešfordfoto: EPA/Andy Rain

Ranije tokom nedelje, Tviter je saopštio da je za 24 sata uklonio više od 1.000 objava i suspendovao brojne naloge zbog kršenja pravila.

Fejsbuk, koji je vlasnik i Instragrama, saopštio je da je "brzo uklonio komentare" sa svojih platformi usmerene ka igračima.

Bukajo Saka
Bukajo Sakafoto: EPA/Matt Childs/POOL

Saka je zahvalio svima koji su pružili podršku njemu i njegovoj porodici.

Kao i Rešford i Sančo pre njega, i Saka se izvinio zbog promašenog penala i obećao da će on i njegovi saigrači vredno raditi kako bi "ova generacija saznala kakav je osećaj pobeđivati".

- Ne postoje reči koje bi opisale koliko sam bio razočaran rezultatom i svojim penalom. Zaista sam verovao da ćemo pobediti. Žao mi je što se ove godine fudbal nije vratio kući - naveo je Saka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.