Goleade, crveni kartoni i promašeni penali: Na vrhu tabele Premijer lige nikada nije bilo gušće! (VIDEO)
Foto: Reuters

premijer liga, 8. kolo

Goleade, crveni kartoni i promašeni penali: Na vrhu tabele Premijer lige nikada nije bilo gušće! (VIDEO)

Kakav dan na Ostrvu! Gledaoci širom planete suuživali u svakom momentu!
Objavljeno: 18:26h

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu šampiona Engleske Lester sa 3:0.

Čelsi je od početka bio bolji i stvarao šanse. Londonski klub poveo je u sedmom minutu golom Dijega Koste, posle asistencije petom srpskog fudbalera Nemanje Matića. Kosta je tako učestvovao u 50 golova Čelsija u poslednje 62 prvenstvene utakmice, otkako je došao u klub 2014. godine, pošto je postigao 39 golova i imao 11 asistencija.

Posle toga, u 28. minutu, David Luis je pogodio stativu, a pet minuta kasnije vođstvo "plavaca" udvostručio je Eden Azar u 33. minutu posle dodavanja Pedra. Šampion Engleske nije napravio ozbiljniju priliku u prom delu meča i uglavnom se oslanjao na kontranapade.

U drugom poluvremenu Čelsi je nastavio s dobrom igrom, a u 57. minutu pokušao je Viktor Mozes, čiji je šut odbranio golman Kasper Šmajhel. Golman engleskog šampiona istakao se i u 78. minutu kada je odbranio dobar šut Matića, koji je posle solo prodora šutirao sa ivice šesnaesterca.

Konačan rezultat postavio je Mozes u 80. minutu posle centaršuta Natanijela Čalobe. Lester tokom utakmice nije uputio nijedan šut u gol.

Čelsi je prekinuo niz od dva poraza, odnosno tri utakmice bez pobede i popeo se na peto mesto na tabeli sa 16 bodova. Lester je vezao tri utakmice bez pobede i zauzima 13. mesto na tabeli sa osam bodova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.