LAKO DOGOVOREN TRANSFER: Fudbaler Partizana napušta pripreme i prelazi u redove kazahstanskog velikana
Foto: Starsport

ODLAZAK IZ HUMSKE

LAKO DOGOVOREN TRANSFER: Fudbaler Partizana napušta pripreme i prelazi u redove kazahstanskog velikana

Banjak je za crno-bele odigrao ukupno 19 mečeva

Objavljeno: 09:35h

Defanzivac Partizana Maki Banjak napušta pripreme tima u Sloveniji i karijeru nastavlja u Kairatu. Pomenuti kazahstanski velikan i crno-beli su već utanačili sve detalje transfera od koga će klub iz Humske zaraditi oko 500.000 evra.

Takav epilog se mogao naslutiti još tokom minulog proleća kada Banjak nije bio u planovima stručnog štaba, štaviše - retko je imao priliku da sedi i na klupi za rezervne fudbalere. Što zbog ograničenog broja stranaca i opredeljenja stručnog štaba da internacionalci nose napad, što zbog činjenice da nije imao veliko poverenje trenera Aleksandra Stanojevića.

FK Partizan, FK Voždovac, Maki Banjak
foto: Starsport©

Odigrao je samo tri utakmice tokom celog proleća, odnosno 180 minuta, u kojima je korišćen i kao desni bek (protiv Javora) i kao štoper, što za igrača koji je u mandatu Sava Miloševića apostrifiran kao pojačanje i "juren" za angažovanje godinu dana, jednostavno nije dovoljno. Otuda je u dogovoru sa igračem i njegovim agentom odlučeno da Banjak bude na transfer listi ovoga leta, a Kairat se javio spasonosno rešenje za obe strane.

Dva kluba su se lako dogovorila. Partizan je uspeo i da zaradi na reprezentativcu Kameruna, koji je proteklog leta isprva koštao 500.000 evra, ali su potom Partizan i Olimpija "prebili" sumu na polovinu, pa je Đorđe Ivanović otišao u kontrasmeru.

Tokom minulih godinu dana Banjak je za Partizan odigrao ukupno 19 mečeva i prošao je različite faze od sjaja do očaja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.