MOĆNA ČEŠKA LOKOMOTIVA ĆE NA MEGDAN DANCIMA: Holanđani nemoćni sa igračem manje, tragičari Malen i de Liht! (VIDEO)
Foto: EPA/Alex Pantling / POOL

euro 2020, 1/8 finala

MOĆNA ČEŠKA LOKOMOTIVA ĆE NA MEGDAN DANCIMA: Holanđani nemoćni sa igračem manje, tragičari Malen i de Liht! (VIDEO)

Sva dešavanja mogli ste pratiti na blogu Espresa

Objavljeno: 00:19h

Selekcije Holandije i Češke republike odlučivale su danas o trećem učesniku četvrtfinala Evropskog prvenstva na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti, a suprotno prognozama, Česi su odigrali odlično i pobedili 2:0.

Prvo poluvreme je bilo vrlo nezanimljivo, prvo su pretili tek povremeno "Lale", onda "Lokomotiva".

U nastavku su Holanđani krenuli otvorenije, a nakon što Malen nije iskoristio jedan-na-jedan sa Vaclikom, samo desetak sekundi kasnije na drugoj stzrani je de Liht namerno igrao rukom pred naletom protvinika pred svojim šesnaestercem.

Posle gledanja snimka, sudija Karasev mu je žuti karton preinačo u crveni u 55. minutu, mada je štoper Holandije možda prvobitno fauliran.

Česi su posle kornera iskoristili igrača više, Holeš je dao gol na sjaajno dodavanje glavom Kalasa, a u 80. minutu i sam je zabeležio asistenciju za Šika čime je meč rešen.

1 / 5 Foto: EPA/Alex Pantling / POOL

Holandija je po prvi put igrala u eliminacionoj fazi EURO-a od 2008. a i sada su poraženi. Daleke 2000. godine, pre nego što su u četvrtfinalu ponizili Jugoslaviju (6:1) u borbi za prvo mesto u Grupi su u poslednjem kolu pobedili upravo Češku (1:0).

Tada je nekima simpatični, ali vrlo kontroverzni sudija, Pjerluiđi Kolina, dosudio nepostojeći penal za Holanđane u 90. minutu. Siguran izvođač najstrože kazne bio je sadašnji selektor "Lala", Frank de Bur.

Četiri godine kasnije, Česi su se revanširali i pobedom 3:2 posle preokreta osvojili prvo mesto u grupi Evropskog prvenstva.

II POLUVREME:

90+6. minut - kraj utakmice.

90+2. minut - Krmenčik i Sadilek su zamenili Šika i Baraka.

85. minut - žuti karton za de Jonga. Ševčik i Holeš su otišli na zasluženi oddmor, umesto njih su na terenu Kral i talentovani Hložek.

81. minut - Berghajs i Timber su zamenili fan Anholta i Blinda.

80. minut - GOL - Holeš je presekao jedan pas i ušao kao voz u kazneni prostor Čeha a onda pronašao Šika. Napadač je udarcem iz prve savladao Stekelenburga - 0:2!

79. minut - Jankto je ušao u igru umesto Masopusta.

73. minut - Verghorst je na terenu umesto de Rona.

68. minut - GOL - Česi su izveli korner, Kalas je odlično skočio na drugoj stativi i vratio loptu na prvu gde je Holeš sproveo u mrežu - 0:1!

64. minut - velika prilika za Kaderžabeka koji je bio sam na oko deset metara od gola, ciljao je donji levi ugao, ali ga je Damfris sjajno izblokirao i spasio gol.

57. minut - javna opomena sada za Coufala. De Bur nije uveo defanzivca, ali je zamenio Malena Promesom.

55. minut - CRVENI KARTON! - de Liht je ipak isključen zbog namernog igranaja rukom nakon intervencije VAR-a, mada je možda prethodno bio fauliran..

52. minut - Malen je lako pobegao defanzivcima Češke, ali nije uspeo da predribla Vaclika koju mu je uzeo loptu. Na drugoj strani je de Liht pred šesnaestercem igrao rukom i dobio žuti karton.

46. minut - Damfris je kažnjen žutim kartonom za prekršaj u skok-duelu sa Kaderžabekom.

I POLUVREME:

45+2. minut - najbolja šansa na utakmici, ali je naknadno viđeno da je fan Anholt bio u ofsajdu. Kraj prvog poluvremena.

38. minut - Masopust je proigrao Baraka, a njegov šut u poslednjem trenutku blokom skrenuo de Liht. Na drugoj strani, Damfris je prodro i poslao loptu upeterac, ali je Vaclik dobro reagovao.

28. minut - polse pauze za osveženje, pripretio je Šik, Stekelnburg je uhvatio loptu.

Tomaš Kalas, Denzel Damfris
foto: EPA/Maurice van Steen

22. minut - prva prilika za Čehe: Ševčik je centaršutem pronašao Součeka, njegov udarac glavom je poslao loptu pored gola.

13. minut - Damfris je sad utrčao na levu stranu i pas de Jonga, prebacio je Vaclika ali ga je jedan defanzivac ispratio i izblokirao dok je mreža bila nezaštićena.

11. minut - Damfris se dobro ubacio, ispratio ga je Kaderžaberk i izbacio loptu u korner.

7. minut - miran početak utakmice, Malen je izborio korner za Holandiju. Blind je posle istog sjajno centrirao, de Liht nije uspeo da pogodi hgol, ali je svakako bio u ofsajdu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.