LEV SE NE BRINE MNOGO ZBOG ENGLEZA: Veruje da će njegova ekipa biti bolja iz meča u meč!
Foto: AP

Euro 2020

LEV SE NE BRINE MNOGO ZBOG ENGLEZA: Veruje da će njegova ekipa biti bolja iz meča u meč!

Utakmica osmine finala između Nemačke i Engleske igra se u sredu od 18.00 časova na Vembliju u Londonu

Objavljeno: 00:23h

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da nije zabrinut zbog igre njegove ekipe na Evropskom prvenstvu, uoči osmine finala Evropskog prvenstva i utakmice sa Engleskom.

Nemačka je sinoć u trećem kolu Grupe F odigrala nerešeno 2:2 sa Mađarskom i sa četiri boda se plasirala u osminu finala. Nemačka je bila šest minuta od eliminacije sa takmičenja, pre nego što je Leon Gorecka postigao izjednačujući gol u 84. minutu.

Lev, koji će na kraju turnira napustiti selektorsko mesto, rekao je da ekipa mora da igra bolje, ali je odbacio kritike o lošim nastupima na turniru.

- Nisam zabrinut, to je potpuno drugačija utakmica. Madjarska je parkirala autobus, svi su bili iza lopte, ulazili u svaki duel. Protiv Engleske će biti potpuno drugačiji meč. Oni igraju na svom terenu, žele da napadaju i biće to otvorena utakmica, otvorenija od ove sa Madjarskom - rekao je Lev, preneo je Skaj.

Nemačka je pobedila pet puta u poslednjih 12 takmičarskih utakmica.

Selektor je dodao da ekipa mora da popravi igru i da mora da bude oprezna posebno kod prekida.

- Ne možemo da ponavljamo greške. Moramo da budemo bolji, ali radujemo se utakmici sa Engleskom. Sjajna je vest što ćemo igrati na londonskom Vembliju. Grupna faza je gotova i sada moramo da budemo koncentrisani. Sada se igra na ispadanje, naše igre nisu do sada bile previše dobre, ali ako pokažemo da možemo, kao što smo u većim delom utakmice protiv Portugala, možemo da budemo jak protivnik - naveo je.

Govoreći o utakmici sa Mađarskom, Lev je rekao da je ekipa izgubila previše lopti i da je imala problema u odbrani.

- To ne sme da nam se dogodi u narednoj utakmici. Ovo je bila grupa smrti, zauzeli smo drugo mesto a sada putujemo u Englesku. Na kraju smo pokazali sjajan mentalitet. Nismo odustali, nismo poludeli kada smo gubili. Posle izjednačenja, karakter koju je ekipa pokazala bio je savršen -naveo je Lev.

Utakmica osmine finala između Nemačke i Engleske igra se u sredu od 18.00 časova na Vembliju u Londonu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.