TREBA LI DA SE ZABRINEMO? Najbolja postava igrača sa ovih prostora - PETORICA SRBA, a gledaćemo EURO NA TV-u!
Foto: Wikipedia Commons / Aivazovsky

Šokantno

TREBA LI DA SE ZABRINEMO? Najbolja postava igrača sa ovih prostora - PETORICA SRBA, a gledaćemo EURO NA TV-u!

Na predstojećem Evropskom prvenstvu od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije nastupiće selekcije Hrvatske i Severne Makedonije

Objavljeno:

Ne može proći ni jedna godina, a da neki od uglendih inostranih medija ne sastavi ekipu od igrača koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije.

Nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva ugledna "Marca" je sastavila moguće nacionalne timove zemalja koje više ne postoje kao što su SSSR, Čehoslovačka i Jugoslavija.

Našoj javnosti je svakako najinteresantnija potencijalna reprezentacija bivše Jugoslavije za koju pravo nastupa imaju igrači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Španci navode kako je Jugoslavija oduvek bila sinonim za opasnost u prošlosti. Navodi se i da su dva puta igrali finale Evropskih prvenstva te da su 1976. godine kao domaćini završili četvrti.

U timu koji bi nastupio u formaciji 4-3-3 našla su mesta za dvojicu Slovenaca, na golu bi bio sjajni Jan Oblak, dok desni bek pripada Nejcu Skubiću, u odbrani su još Stefan Savić iz Crne Gore te Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov iz Srbije.

Luka Modrić iz Hrvatske te Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić iz Srbije su u veznom redu, dok u fazi napada osim Dušana Tadića (Srbija) igraju još dvojica Hrvata Andrej Kramarić i Ivan Perišić.

Tim Jugoslavije
foto: Printscreen/Marca.com

U idealnom timu koji je sastavio list iz Španije nema nijednog igrača iz Bosne i Hercegovine što je iznenađenje s obzirom na kvalitete Edina Džeke koji je godinama među najboljim napadačima sveta.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije nastupiće selekcije Hrvatske i Severne Makedonije, dok će igrači ostalih pet reprezentacija turnir pratiti preko malih ekrana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.