Znali ste da je utakmica sa Austrijom značajna, ali ovaj tekst će vam otkriti koliko je zaista bitna! (VIDEO)
Foto: Fonet

Orlovi, pazite se!

Znali ste da je utakmica sa Austrijom značajna, ali ovaj tekst će vam otkriti koliko je zaista bitna! (VIDEO)

Neverovatno je koliko simbolike može da se pronađe kada se uporede utakmica sa Belgijom na Marakani pre četiri godine i ova današnja
Objavljeno: 18:44h

A onda, dočekali smo Belgiju. Puni samopouzdanja i vere u Sinišu Mihajlovića, koji je pre toga pravio velike uspehe sa malim italijanskim klubovima. Počeli smo ofanzivno, držali loptu i njome kružili oko zbijenih belgijskih redova, koji su sa tri ultrabrza kontranapada matirali Mihine Orlove i poslali ih u ambis bez povratka.

Posle te utakmice, koja je odigrana 12. oktobra 2012, ostvarili smo dva uzastopna poraza, koja su nas udaljila od mogućnosti plasmana na Mundijal, i povratka više nije bilo.

Kratko smo se nadali: Selektor Austrije razočarao Srbiju! Najbolji igrač ipak na terenu!

A danas, 9. oktobra 2016, tačno četiri godine kasnije, Srbija dočekuje Austriju, ekipu veoma sličnu tadašnjoj belgijskoj.

Austrija ima šest igrača koji nisu Austrijanci, Belgija je tada imala osam koji nisu rođeni u toj zemlji. Austrija je trenutno u najvećem fudbalskom uzletu još od 1954. godine kada je osvojila svetsku bronzu, isto kao što je Belgija tada bila od 1986, kada je bila četvrta na SP u Meksiku.

Jedina razlika u odnosu na tu utakmicu sa selekcijom sa zapada Evrope, bila je to što je Marakana bila skoro puna i uprkos kiši, a danas se teško može očekivati više od 20.000 ljudi na stadionu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.