CZ ZA NJIH IMA DVOSTRUKO ZNAČENJE: Neverovatan spisak koliko igrača Zvezde je bilo u zatvoru, a tu je i jedna žena! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky, Dragan Kadić

okaljali i svoje i ime kluba

CZ ZA NJIH IMA DVOSTRUKO ZNAČENJE: Neverovatan spisak koliko igrača Zvezde je bilo u zatvoru, a tu je i jedna žena! (FOTO) (VIDEO)

I mi smo bili prosto u čudu kada smo shvatili da među sportistima koji su boravili iza rešetaka, ima čak toliko onih koji su nosili crveno-beli dres
Objavljeno:

Sportisti iza rešetaka - to nije novina, ni u svetu, a ni u Srbiji. Mnogi srpski sportisti ili strani koji su nastupali u našoj zemlji, uglavnom bivši, su završavali u zatvoru iz različitih razloga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ipak, postoji jedna stvar koju smo primetili, a to je da među onima koji su uhvaćeni u nedozvoljenim radnjama, ima dosta njih koji su tokom karijere nosili obeležja Crvene zvezde.

Zato smo se malo pozabavili time i izvukli najzvučnija imena sportista koji su nastupali za crveno-bele i na neki način okaljali svoje i ime slavnog kluba, završavajući iza rešetaka, bez obzira da li je kasnije njihova krivica dokazana ili ne, a ima ih prilično.

1. DRAGAN DŽAJIĆ

foto: Dragan Kadić

Sigurno najzvučnije ime na ovoj listi, zvanično najbolji fudbaler Srbije u 20. veku i legenda kluba sa Marakane, našao se iza rešetaka 5. februara 2008. godine zbog sumnje da je nezakonito prisvojio 5,1 miliona evra od transfera Gorana Drulića, a kasnije su u istragu uključeni i transferi Zorana Njeguša, Ivana Dudića i Nemanje Vidića.

Posle dva meseca boravka u pritvoru prebačen je na VMA zbog teškog zdravstvenog stanja, a pritvor mu je zvanično ukinut tri meseca kasnije.

foto: news1/sasa Pavlic Koky

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao je bivšeg predsednika Zvezde 2012. godine, iako proces nije još bio završen i Džajić nije bio pravosnažno osuđen, ali su svi svedoci negirali njegovu krivicu.

2. VLADIMIR CVETKOVIĆ

foto: Beta/Branislav Božić

Zajedno sa Draganom Džajićem u istom danu je uhapšen i njegov saradnik, nekadašnji košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana, a onda generalni sekretaru fudbalskom klubu zbog istih optužbi.

I njega je Tomislav Nikolić oslobodio krivičnog gonjenja na predlog Ministarstva pravde nekoliko nedelja nakon što je to uradio sa Draganom Džajićem.

3. DRAGIŠA BINIĆ

foto: Dragan Kadić

Član slavne generacije koja je postala šampion Evrope 1991. godine i osvojila Interkontinentalni kup u Tokiju, bio je uhapšen zajedno sa Svetlanom Cecom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom tokom akcije "Sablja" 2003. godine zbog malverzacija oko transfera fudbalera Obilića.

Kao i one, i on je kasnije pušten da se brani sa slobode kada je počeo postupak, u kome se sumnjičio da je po nalogu pevačice prodao Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, od čega je dva isplaćeno na ruke, a jedan na račun privatne firme iz Bijeljine, dok ništa nije leglo na račun kluba sa Vračara. On je oslobođen svih optužbi.

foto: Dado Đilas

Na njega je nekoliko godina kasnije pokušan i atentat u kome je on ranio napadača, a takođe je policija htela da ga privede zbog neplaćenih kazni iz vremena dok je držao restoran u Kruševcu, ali je to ispao nesporazum i nije uhapšen.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.