SRPKINJE SEKU VENE ZA DUŠANOM TADIĆEM, A NJEGOVA TAJNA JE PROSTA: Zbog jedne namirnice IZGLEDA KAO GROM!
Foto: Printscreen/Instagram/dt10_official

zna recept

SRPKINJE SEKU VENE ZA DUŠANOM TADIĆEM, A NJEGOVA TAJNA JE PROSTA: Zbog jedne namirnice IZGLEDA KAO GROM!

Tan Hag i sam dobro vidi da je Srbinu predah vrlo retko potreban jer iznova i iznova sa istom energijom igra i kada je gust raspored

Objavljeno:

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, i ove sezone je predvodio Kopljanike do titula i zapaženih rezultata.

Kao i u svojoj prvoj sezoni u Amsterdamu, doveo je slavni klub doi duple krune na domaćoj sceni, a u Ligi Evrope su nesrećno ispali od Rome u četvrtfinalu.

Pošto je najbitniji igrač tima, očekivano je da ga trener Erik Ten Hag s vremena na vreme odmori, pogotovo u utakmicama koje su već rešene, ali sa Tadićem to nije slučaj.

Tan Hag i sam dobro vidi da je Srbinu predah vrlo retko potreban jer iznova i iznova sa istom energijom igra i kada je gust raspored. Izabran je za igrača godine, a Holanđani se dive i ponose čiinjenicom da je Tadić od dolaska iz Sautemptona igrao na svih 90 utakmica za klub, a retko je zamenjivan, a još ređe ulazio kao zamena na teren.

Evo kako on objašnjava svoju vrhunsku fizičku spremu.

- Svakog dana sam zauzet radom na svom telu, od glave do prstiju na nozi. Mora naporno da se radi svaki dan kako biste ostali u formi. I namerno kažem svaki dan, jer to često fudbaleri potcenjuju. Ako to radite jednom nedeljno, ili jednom mesečno, nećete postići ono što možete – rekao je Dušan Tadić (33).

– Ponekad me mladi momci pitaju za savet, a mnogo mi se sviđa kada me poslušaju i rade ono što im kažem - dodao je fudbaler iz Bačke Topole, koji se ugleda na Kristijana Ronalda kada je u pitanju održavanje forme:

- Kristijano Ronaldo je i dalje u formi i gladan sa 36 godina.

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Tadić je konkretno objasnio svoju tajnu: dan pre utakmice unosi u organizam dosta ugljenih hidrata. Ako je meč u večernjem terminu, popodne pojede tanjir testenine, piletine ili ribe, a uveče sendvič. Pred sam izlazak na teren popije čašu vodem, ali i pojede bananu sa medom. Inače pije dosta vode, često sa šumećom tabletom da bi izbegao grčeve.

Ugovor sa Ajaksom Dušanu ističe za dve godine, a on new razmišlja o kraju karijeru.

– Za mene su godine samo broj. Sve dok se budem osećao dobro, igraću fudbal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.