LEGENDA ZVEZDE TRENIRA OMLADINCE! "I malo mi je čudno što sam ponovo obukao trenerku sa ovim grbom"
Foto: Starsport©

VOLI SVOJ POSAO

LEGENDA ZVEZDE TRENIRA OMLADINCE! "I malo mi je čudno što sam ponovo obukao trenerku sa ovim grbom"

Iskoristio sam priliku da svoje iskustvo podelim sa trenerima i mlađim naraštajima

Objavljeno:

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Goran Drulić je ponovo na staro mestu.

Nekadašnji napadač kluba iz Ljutice Bogdana je prethodnih dana učio Zvezdine omladince, što je njima sigurno svakako prijalo.

- Ovo je deseta godina kako radim kao trener u Španiji sa A licencom. Volim da radim na detaljima. Uživam kada sam na terenu. Ne posmatram to samo kroz rad sa napadačima nego opširnije od toga. Pošto ću sada raditi samo sa napadačima, poziciji koju sam ja igrao. Pokušaću nešto da im prenesem i nadam se da će naučiti nešto od mene, kao što sam i ja učio od svojih trenera. Moraju da znaju da talenat ne znači puno. I pored toga igrači moraju puno da rade i da slušaju svoje trenere. Za mene lično je bitan karakter kakav imaju i da li žele da napreduju. Koliko god talenta ima on se jedino radom može nadograditi. Na pametan način, korak po korak se može stići do najvišeg nivoa i zahteva - rekao je Drulić.

Goran Drulić je već duže vreme u Španiji tamo živi i radi, a boravak u Beogradu je iskoristio kako bi pomogao svom bivšem klubu u kome je ponikao kao igrač. On je ovo uradio na nagovor njegovo saigrača iz Crvene zvezde Gorana Mladenovića, koji je direktor omladinske škole.

Goran Drulić
foto: Starsport©

- Kad god dođem u Srbiju, ja se trudim da svratim u Crvenu zvezdu. Sećam se perioda kada sam ovde došao kao omladinac i kada sam postigao 53 pogotka. Imao sam veliku čast i privilegiju da igram sa sjajnim igračima. Mnogo momaka koji su kasnije napravili izuzetno dobre karijere. Drago mi je i zadovoljstvo mi je uvek kada dođem ovde. Ovo je moja druga kuća. Iskoristio sam priliku da svoje iskustvo podelim sa trenerima i mlađim naraštajima. Ja sam u Zvezdu došao kao klinac, a otišao kao zreo čovek. I malo mi je čudno što sam ponovo obukao trenerku sa ovim grbom - zaključio je bivši napadač crveno-belih.

On je u dresu Crvene zvezde odigrao 65 utakmica, na kojima je postigao 25 golova. Činio je ubitačan tandem sa Mihajlom Pjanovićem, a prodat je u Saragosu 2001. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.