PSŽ VODIO PA DOŽIVEO KOŠMAR U NASTAVKU: Siti ima lepu prednost pred revanš, Marez junak, Navas tragičar! (VIDEO)
Foto: EPA/Yoan Valat

liga šampiona, polufinale

PSŽ VODIO PA DOŽIVEO KOŠMAR U NASTAVKU: Siti ima lepu prednost pred revanš, Marez junak, Navas tragičar! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 23:00h

Pravi spektakl viđen je na "Parku prinčeva".

Pari Sen Žermen je na poluvremenu vodio protiv Mančester sitija u prvom meču polufinala Lige šampiona, ali je na kraju poražen 2:1 (0:1) i "Građani" imaju lepu prednost pred revanš u Engleskoj za šest dana.

Dosta je prilika viđeno u prvom poluvremenu i mogli su domaći i da steknu veću prednost. Ipak, rivale je razdvojio samo gol Markinjosa posle kornera koji je izveo Di Marija.

To je bio peti gol kapitena domaćih u poslednjih 12 utakmica Lige šampiona, a prethodnih osam u kojima je on bio strelac, PSŽ je pobeđivao. Ne i ovog puta.

U nastavku je Siti više držao loptu u svom posedu, ali se domaćin organizovano branio sve do 64. minuta kada je de Brajne postigao gol iako je samo centrirao. Njegovu loptu niko nije dirao, a to nije očekivao ni golman Navas koji je ostao u mestu, a lopta se zakoprcala u mreži.

Novi šok za Parižane priredio im je Rijad Marez koji je odlično izveo slobodan udarac sedam minuta kasnije.

Ubrzo su domaći ostali sa igračem manje zbog isključenja Idrise Geja, pa su pretili samo u prekidima, opet preko Markinjosa.

Siti je stekao ozbiljnu prednost pred revanš, a Pari Sen Žermen će morati da bude ubitačan kao u Minhenu, ako žel ida napravi senzaciju.

II POLUVREME

90. minut - četiri minuta nadoknade.

86. minut - sada je sličan faul nad Pereiorom napravio de Brajne, ali je on i pored protesta domaćih fudbalera kažnjen "samo" žutim kartonom.

77. minut - direktan crveni karton za Idrisu Geja zbog grubog faula na Gundoanom. Poćetino je uveo Pereiru umesto Di Marije.

71. minut - GOL - Marez je izvrsno izveo slobodnjak, Navas nije video loptu na vreme, pa nije ni reagovao na vreme - 1:2!

70. minut - Paredes je pokazao kako kratak fitilj ima. Zbog šutiranja lopte posle faula, dobio je žuti karton, a Siti imalepu priliku da savlada Navasa direktno iz slobodnog udarca.

64. minut - GOL - Opasna kontra Sitija. Markinjos je ipak bio na pravom mestu i izbio loptu u korner. Isti je izveden kratko, a onda je de Brajne centrirao - na loptu niko nije krenuo a ona je ušla u gol na drugoj stativi - 1:1!

61. minut - Kimpembe je odbi oloptu glavom, a de Brajne uhvati "makazice" - šut je ipak bio preko gola. Gvardiola je Kansela zamenio Zinčenkom.

59. minut - Di Marija igra carski. Prvo je zaustavio u stilu beka protivnika, pa ga brzo predriblao i poslao fantastičan pas ka Mbapeu. Ederson je morao da istrči i spreči ga da dođe do lopte.

56. minut - odlična duga lopta Di Marije za Mbapea, koji je dugo "cimao" odbranu gostiju, a onda poslao brzu loptu kroz peterac - malo je zakasnio Verati...

53. minut - Gosti imaju više loptu u nogama, domaći nje oprezan i koncentrisan na odbranu svog gola.

46. minut - počeo je drugi deo igre napadom Mančester sitija.

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

I POLUVREME

45+1. minut - završeno je vrlo uzbudljivo prvo poluvreme.

42. minut - brzo je odgovorio Siti, posle osvojene lopte Silva je proigrao Fodena. Sam je bio Englez u srcu šesnaesterca, primio je loptu i šutirao pravo u spremnog Navasa...

41. minut - Florenci je odlično prošao po desnoj strani, ali nije uspeo u padu ni da šutira ni da uposli Nejmara, koji je potom pao - bilo je kontakta, ali nedovoljno da Brih dosudi penal.

Mančester siti, Pari Sen Žermen, Leandro Paredes, Nejmar
foto: EPA/Yoan Valat

34. minut - usledili su strašni napadi domaćina - Baker je izblokiran, a Di Marijin fantastični dribling nije se u potpunosti isplatio jer je dodavanje ka Nejmaru bilko za nijansu jače.

32. minut - velika prilika za goste, ali je Paredes rizičnom, ali i brlijantnom intervencijom sprečio loptu da dođe do Vokera.

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

28. minut - ponovo je PSŽ bio blizu gola iz kornera. Sada je udarac iz suprotnog ugla izveo Nejmar, a Paredes neometan posalo loptu pored gola...

27. minut - kao što ima običaj na skoro svakoj utakmici da uradi bar jednom, Di Marija je sada šutirao direktno na gol iz kornera, ali je Ederson bio oprezan.

21. minut - prva prava prilika za goste. Kanselo je pronađao na drugoj stativi bivšeg saigrača iz Benfike, Bernarda Silvu, ali je Navas bio oprezan i zatvorio gol. Korner je za Siti.

15. minut - GOL - Di Marija je šutirao i izborio novi korner. Isti je izveo savršeno, a po ko zna koji put meta mui je bio Markinjos. Kapiten PSŽ-a je sjajno skočio i sproveo loptu u dalji ugao - 1:0!

13. minut - posle kornera domaćih, šutirao je Florenci, ali je izblokiran, a onda Nejmar ozbiljno zapretio posle duplog pasa, ali je Ederson odbranio.

10. minut - Mančester je uspostavio kontrolu i imao opasnije napade. Paredes je dva puta dobro startovao na srtedini terena, nakon čega je fauliran.

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

2. minut - počela je utakmica. Prvi je zapretio Nejmar na dodavanje Mbapea, ali bez problema za Edersona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.