LALATOVIĆ: Pritisak je na Partizanu, stranci su prednost 'večitih'! NE TREEBA DA PLJUJEMO PO NAŠOJ LIGI I KLUBOVIMA
Foto: Printscreen/Youtube/Fk Vojvodina

SPREMAN

LALATOVIĆ: Pritisak je na Partizanu, stranci su prednost 'večitih'! NE TREEBA DA PLJUJEMO PO NAŠOJ LIGI I KLUBOVIMA

Trener Vojvodine očekuje da njegov tim bude mirniji jer je ostvario cilj u ligi

Objavljeno:

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da očekuje težak duel sa Partizanom i da se nada novom plasmanu u finale Kupa Srbije u fudbalu.

- Partizan će sigurno pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga je veći pritisak na njihovoj strani. Mi smo ih pobedili prošle godine u finalu i da ostanu i drugu godinu bez trofeja, to bi za Partizan bio veliki hendikep. Oni su nas pobedili u prvenstvu 2:0 i to treba da bude naš motiv da damo 120 odsto mogućnosti i da im pariramo kako znamo i umemo, pogotovo na našem 'Karađorđu' - rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Vojvodina će sutra od 19.05 dočekati Partizan u polufinalu Kupa Srbije.

- Partizan ima jako dobre igrače, odlično pokrivaju prostor, igraju duboko, imaju svoje šablone i akcije. Partizan igra u odličnoj formi od dolaska Aleksandra Stanojevića, na 20-ak utakmica imaju samo jedan poraz u derbiju u kom su igrali jako dobro prvo poluvreme. Prednost Partizana, baš kao i Crvene zvezde u odnosu na ostale timove su kvalitetni stranci. Oni donose dodatni kvalitet, brzi su, imaju dobru završnicu, kada pogledate kakvi inostrani igrači igraju za Partizan i za Crvenu zvezdu, jasno je zbog čega su ispred ostalih. Partizan ima i odlične domaće igrače i samim tim odličan spoj sa strancima. Verujem da će biti dobra utakmica, da će proteći u fer i korektnom odnosu. Sudiće Srđan Jovanović, koji je odličan sudija, i nadam se da će imati kriterijum 50-50, baš kao i do sada - kazao je Lalatović.

Srđan Jovanović fudbalski sudija
foto: Starsport©

On je istakao da je šteta to što neće biti navijača, poput prošlogodišnjeg finala u Nišu protiv Partizana.

- Nedostajaće nam atmosfera iz Niša, iako ona nije bila baš naklonjena Vojvodini. Voleo bih da su navijači na tribinama, jer bi došao i veliki broj pristalica Partizana i to bi za nas bio motiv više. Ipak, neće mojoj ekipi manjkati motiva, želimo novo finale sa našom Vojvodinom. Ušli smo u mirniji deo sezone, obezbedili smo odavno Evropu i možemo da se fokusiramo na ovaj meč i da damo sve od sebe da udjemo u finale - naveo je trener Vojvodine.

Lalatović će izvesti najjači sastav.

- (Nikola) Drinčić se vratio treninzima u ponedeljak i biće spreman za utakmicu, dok je (Đorđe) Đurić još rovit, ali verujem da ćemo biti u najjačem sastavu. U Kupu Srbije ne važi pravilo bonus igrača i to otvara mogućnost i meni i kolegi da izvedemo najjače sastave. Budite sigurni da ćemo izvesti najjači sastav u koji verujem da može da pobedi, baš kao što će uraditi i Stanojević - naveo je Lalatović.

FK Vojvodina
foto: Starsport©

Vojvodina će igrati na svom stadionu posle tri runde Kupa Srbije, a Lalatović je upitan da li bi sumnjao u regularnost da je novosadski klub i u polufinalu gost.

Odgovorio je da ne sumnja u regularnost takmičenja.

- Mislim da je naša liga kvalitetna i ne bih se saglasio sa pričama o nameštanju niti želim da pljujemo po našim klubovima i našim igračima. I ja sam igrao fudbal i znam da može igrač da se oklizne i da može da pogreši i meni se jednom desilo da postignem autogol, naravno da to nisam uradio namerno. Ne treba da pljujemo po našoj ligi i klubovima, već da štitimo naš fudbal, da bi naši igrači mogli da odu u inostranstvo i da klubovi zarade novac. Naši klubovi žive od transfera, a kako da prodamo naše igrače ako pljujemo po našim klubovima i utakmicama? Pogledajte jedan Dinamo Zagreb, koji prodaje igrače za neverovatno velike cifre i mi moramo da počnemo da ih prodajemo po istom principu. Dinamo Zagreb nema kvalitetnije igrače od Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog i zato ne smemo da sami spuštamo cene našim igračima - kazao je Lalatović.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.