NIJE NI POČELA VEĆ SE RASPADA? Dva engleska "kluba osnivača" razmišljaju o povlačenju iz Superlige Evrope!
Foto: Printscreen/Twitter

gube strpljenje

NIJE NI POČELA VEĆ SE RASPADA? Dva engleska "kluba osnivača" razmišljaju o povlačenju iz Superlige Evrope!

Iako Perez uverava sve da UEFA i FIFA to ne mogu da zabrane čini se da su čelnici pojedinih klubova itekako uplašeni zbog pretnji, ali i reakcija svojih navijača i navodno već se kaju zbog odluke da potpišu dokument o osnivanju novog takmičenja

Objavljeno:

Osnivanje Superlige Evrope ovih dana je glavna tema fudbalske javnosti, a mnogi se nadaju da od ovog takmičenja na kraju neće biti ništa.

Predsednik Real Madrida, Florentino Perez, potvrdio je danas da je on pokretač Superlige u kojoj će učestvovati 20 klubova. 15 klubova će biti stalni učesnici, dok će ostalih pet svoj plasman u ovo takmičenja ostvariti kroz nacionalno prvenstvo.

Perez je sinoć u intervjuu za španske medije otkrio da najjači evropski klubovi više ne žele da trpe monopol UEFA-e i FIFA-e i da su jednostavno primorani da pokrenu novo takmičenje za dobrobit fudbala.

On je poručio da su klubovi pretrpeli velike gubitke zbog pandemije koronavirusa ida UEFA jednostavno nije učinila ništa kako bi im pomogla da to nekako reše.

Potpisnici osnivanja novog takmičenja su vodeći klubovi iz Španije, Italije i Engleske dok su ekipe iz Nemačke i Francuske odbile da postanu deo Superlige. Trenutno je poznato 12 učesnika, a to su Real, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Liverpul, Juventus, Inter i Milan.

Međutim, engleski "Dejli mejl" piše da su se pojavili prvi problemi među "osnivačkim klubovima".

Juče su žestoke kritike dobili čelnici Liverpula, jer su navijači ovog kluba "sahranili" Redse ispred Enfilda i pokazali svoj stav oko igranja u novom takmičenju.

Takođe, navijači Mančester junajteda ne kriju ljutnju zbog svega, pa je jasno da fanovi u Engleskoj ne žele da budu deo Superlige i to pokazuju na sve načine.

Dejli mejl objavio je jutros da su klubovi iznenađeni takvom reakcijom svojih navijača zbog čega preispituju odluku da igraju u Superligi. Navodno, došlo je do prvog rasula među članovima, a u tome prednjače dva kluba iz Engleske koji gube strpljenje i čak su spremni da odustanu od svega.

Klubovima se ne sviđa što UEFA preti izbacivanjem iz evropskih takmičenja, ali čak i zabranom igranja u domaćem prvenstvu. Takođe, tu je informacija da igrači ovih klubova neće moći igrati za svoje reprezentacije.

Iako Perez uverava sve da UEFA i FIFA to ne mogu da zabrane čini se da su čelnici pojedinih klubova itekako uplašeni zbog pretnji, ali i reakcija svojih navijača i navodno već se kaju zbog odluke da potpišu dokument o osnivanju novog takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.