NEVEROVATNO KOLIKO ĆE ZARADITI KLUBOVI U SUPERLIGI EVROPE: Za pobednika izdvojeno 400 MILIONA EVRA!
Foto: Stock

strašno

NEVEROVATNO KOLIKO ĆE ZARADITI KLUBOVI U SUPERLIGI EVROPE: Za pobednika izdvojeno 400 MILIONA EVRA!

Superliga će imati i ubedljivo najveću zaradu od TV prava. U Ligi šampiona UEFA je TV prava prodavala i onda deo novca davala klubovima, a sada će sav prihod ići njima

Objavljeno:

Novoformirano fudbalsko takmičenje koje za sada broji 12 najbogatijih klubova, odredilo je nagradni fond.

Verovali ili ne, osnivači će odmah u startu dobiti čak 3,5 milijardi evra, kako bi "stali na noge" nakon udara koji su pretrpeli zbog pandemije korona virusa.

Klubovi će u Superligi zaraditi mnogo više novca nego u Ligi šampiona. Prvak Lige šampiona je poslednjih sezona ukupno dobijao oko 120 miliona evra, a procurila je informacija da će šampion Superlige zaraditi neverovatnih 400 miliona!

Evropski velikani neće moći da ispadnu iz ovog takmičenja, imaće osigurano mesto u Superligi, pa više neće morati da strahuju da li će kroz domaće prvenstvo obezbediti mesto koje ih vodi u elitno takmičenje.

Superliga će imati i ubedljivo najveću zaradu od TV prava. U Ligi šampiona UEFA je TV prava prodavala i onda deo novca davala klubovima, a sada će sav prihod ići njima.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.