SRBIJA MOŽE DA IMA DVA KLUBA U LIGI ŠAMPIONA! Domaći timovi imaju zicer posle ispadanja Dinama i Slavije!
Foto: Starsport©

odlične vesti!

SRBIJA MOŽE DA IMA DVA KLUBA U LIGI ŠAMPIONA! Domaći timovi imaju zicer posle ispadanja Dinama i Slavije!

Ako ne podbace u narednoj sezoni, čak pet srpskih klubova bi uskoro moglo da nastupa u evropskim takmičenjima

Objavljeno:

Loša izdanja Slavije Prag i Dinama iz Zagreba prethodne noći obradovali su prvenstveno Crvenu zvezdu, ali i sve ostale srpske klubove.

Pošto su češki i hrvatski klubovi zaustavljeni u četvrtfinalu Lige Evrope, i uz to nisu uspeli da osvoje nove koeficijente u susretima sa Arsenalom i Viljarealom, stižu jako lepe vesti za domaći fudbal koje bi uskoro mogle da budu još bolje.

Naime, Srbija je skočila sa 19. na 16. mesto UEFA rang liste, što znači da će naš predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2021/22. početi od drugog kola.

Izvesno je da će to biti Zvezda, koja trenutno Partizanu beži velikih 12 bodova na tabeli, tako preskočiti prvo kolo u kvalifikacijama i ujedno imati više vremena za pripreme, što ponekad nedostaje u ludom ritmu utakmica.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Srbija je u aktuelnoj sezoni osvojila 5.500 bodova, najviše zahvaljujući odličnim izdanjima crveno-belih u Ligi Evrope, iako nisu izborili plasman u LŠ-a, a situacija može da bude još bolja...

Brišu se rezultati iz sezone 2016/17, koja je bila vrlo loša za srpski fudbal (2.875), i zbog toga ćemo u narednoj takmičarskoj godini probati da nadoknadimo i premašimo te bodove, a sve kako bismo uspeli da stignemo do famoznog 15. mesta UEFA rang liste.

Ako ne bismo upropastili ovu šansu - onda bi naša zemlja od 2023/24. imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednog u Ligi Evrope i dva predstavnika u novom takmičenju, UEFA Konferencijskoj ligi.

FK Partizan
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Dakle, ukupno čak pet!

Šampion naše zemlje bi kvalifikacije počinjao od drugog kola kvalifikacija Lige šampiona, na "stazi prvaka", dok bi drugoplasirani igrao od drugog kola kvalifikacija na "stazi ligaša". Srbija bi tako imala šansu da u grupnoj fazi ima čak dva predstavnika.

Do sada su i Zvezda i Partizan po dva puta učestvovali u grupnoj fazi Lige šampiona, a ne treba posebno isticati kakve to finansijske olakšice donosi, posebno zbog novog sistema takmičenja.

Najveći rivali za to mesto su nam Kiprani, Danci, Česi, Hrvati, Švajcarci...

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.