MOŽEMO, AL' NEĆEMO: Gvardiola neće da se rasipa na jednog igrača, a Haland može da mu promeni mišljenje sutra!
Foto: EPA/Rui Vieira

koncentrisan na lš

MOŽEMO, AL' NEĆEMO: Gvardiola neće da se rasipa na jednog igrača, a Haland može da mu promeni mišljenje sutra!

Zašto bismo osvojili ostala takmičenja samo zato što smo vodeća ekipa u Premijer ligi? - pita se Pep

Objavljeno:

Prethodnih nedelja pričalo se uveliko da bi Erling Haland mogao da se za trocifreni iznos preseli iz Borusije Dortmund u Mančester Siti.

Menadžer "Građana" Pep Gvardiola tvrdi da klub ne planira da obavi takvo ulaganje u samo jednog igrača, ali ne isključuje tu mogućnost.

- Klub je za sada odlučio da ne potroši blizu 100 miliona funti ili više od 100 miliona funti na jednog igrača. Možda će se to dogoditi u budućnosti, kada klub odluči da je neophodno unaprediti ekipu za narednih pet ili 10 godina. Ali za sada, klub, organizacija, uprava, sportski direktor - odlučili su da to ne uradimo i zbog toga nismo ni uradili - rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Mančester Siti
foto: EPA/Peter Powell

Brojni evropski klubovi zainteresovani su za Halanda, za koga nemački klub traži najmanje 150 miliona evra. Predstavnici Norvežanina su prošle sedmice bili na pregovorima u Barseloni i Real Madridu oko mogućeg transfera, a za mladog napadača zainteresovan je i Siti.

Engleski klub se ove sezone plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, četvrtu godinu uzastopno, ali je prethodne tri sezone takmičenje završavao u toj fazi. Ekipa je i dalje u igri za četiri trofeja ove sezone, a Gvardiola je rekao da forma iz ostalih takmičenja nije relevantna.

Erling Haland
foto: EPA/Julio Munoz

Prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona Siti igra u utorak od 21 sat u Mančesteru upravo protiv Borusije.

- Zašto bismo osvojili ostala takmičenja samo zato što smo vodeća ekipa u Premijer ligi? Jedino o čemu brinemo je da pokušamo da pobedimo u toj utakmici. Da pobedimo u tom meču, posle toga ide Lids, a posle toga idemo u Dortmund da pobedimo tamo - naveo je Gvardiola.

- Ako igramo dobro i zaslužimo, proći ćemo dalje. Ako ne, pokušaćemo sledeće sezone - dodao je trener Mančester sitija.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.