DVA LICA SRPSKE REPREZENTACIJE: Orlovi posle paklenog prvog poluvremena pokazali da su EVROPSKI BRAZILCI (2:2)
Foto: Starsport

kvalifikacije za svetsko prvenstvo

DVA LICA SRPSKE REPREZENTACIJE: Orlovi posle paklenog prvog poluvremena pokazali da su EVROPSKI BRAZILCI (2:2)

Srbija i Portugal su podelili bodove na stadionu ,,Rajko Miitć''

Objavljeno: 23:45h

Od očaja do sjaja!

Reprezentacija Srbije, odigrala je nerešeno protiv Portugala na stadionu ,,Rajko Mitić'' u okviru 2. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine rezultatom 2:2 (0:2).

Naša selekcija je pokazala dva potpuno drugačija lica - u prvom poluvremenu smo bili raštimovani, ali u drugih 45 minuta smo zaplesali.

Elem, krenimo redom.

Portugal je došao do vođstva nakon samo 11. minuta. Bernardo Silva je centrirao sa desne strane. Tom prilikom mu niko nije izašao u blok, a lopta je došla do Žote koji je udarcem glavom savladao Dmitrovića sa sedam metara. Milenković je zakasnio da odreaguje.

Srbija je u tim momentima pokušala da po strani dođe do gola Portugala, međutim, bez konkretnih prilika.

Portugal je duplirao prednost u 36. minutu. Sedrik je uputio precizan centaršut sa desne strane, a glavom je odlično odreagovao Žota. Kopi-pejst akcije kod prvog gola, ponovo je Milenković kasnio, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 2:0 u korist gostiju.

Dragan Stojković Piksi je početkom drugog poluvremena u igru uveo Radonjića i Maksimovića umesto Vlahovića i Lazovića, a ispostavilo se da je pogodio.

Samo minut u nastavku je trebalo našoj reprezentaciji da smanji prednost. Radonjić je centrirao, a Mitrović je sjajno odreagovao glavom i postigao svoj 39. gol u dresu reprezentacije, pa je na ovaj način pretekao Stjepana Bobeka po broju golova.

Najbolju šansu, naša reprezentacija je imala u 54. minut kada je Tadić zahvatio polu – volej sa 17 metara, a Lopes loptu šalje u korner. Samo minut kasnije, nakon tog kornera, Milinković Savić je šutirao glavom sa četiri metra, ali je lopta otišla pored desne stative.

Nastavila je Srbija da napada, a do izjednačenja je došla u 60. minutu. Akciju je započeo Kostić, koji je poslao loptu do Mitrovića. On je pronašao Radonjića, koji je sačekao iz drugog plana Kostića, a ovaj matirao Lopesa iz neposredne blizine.

Veliki peh za našu reprezentaciju dogodio se u 92. minutu, kada je Nikola Milenković nakon oštrog starta dobio crveni karton.

U 93. minutu veliko uzbuđenje. Nuno Mendes je poslao dijagonalu do Kristijana Ronalda koji je iskoristio istrčavanje Dmitrovića i plasirao loptu u gol. Stefan Mitrović je izbacio loptu iz gola, a ona se odbila do Bernarda Silve. Šutirao je na prazan gol, ali je Mitrović ponovo intervenisao.

Ostaje dilema da li je lopta prešla liniju...

Nakon toga, Kristijano Ronaldo je dobio žuti karton, napustio teren pre vremena i skinuo kapitensku traku. Ostalo je 2:2.

Veliko iznenađenje, priredio je Luksemburg, pobedivši u gostima reprezentaciju Republike Irske rezultatom 1:0.

Nakon ovog meča, Srbija i Portugal dele prvo mesto sa po četiri osvojena boda, Luksemburg ima tri, a Republika Irska i Azerbejdžan su bez bodova.

Srbija već u utorak gostuje u Bakuu reprezentaciji Azerbejdžana. Meč počinje u 18 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Srbija-Portugal
foto: Espreso

Drugo poluvreme

KRAJ! Konačan rezultat 2:2 (0:2).

Kristijano Ronaldo
foto: Starsport©

93. minut KAKVA PRILIKA ZA PORTUGAL! Nuno Mendes je poslao fantastičnu dijagonalu za Kristijana Ronalda, koji je iskoristio istrčavanje Dmitrovića, šutirao iskosa sa desne strane, a Stefan Mitrović izbacio tu loptu sa gol linije. Ona se odbila do Bernarda Silve koji je šutirao na prazan gol ali je Mitrović ponovo intervenisao sa gol linije. Nakon toga, veliki skandal. Kristijano Ronaldo je napustio teren i samoinicijativno izašao iz igre.

Kristijano Ronaldo
foto: Starsport©
Stefan Mitrović
foto: Starsport©

92. minut. CRVENI KARTON! Oštar start Nikola Milenkovića, sudija je okarakterisao kao crveni karton.

88. minut Umesto strelca prvog gola, Aleksandra Mitrovića, u igru je ušao Luka Jović. Bez konkretnih prilika za obe reprezentacije.

85. minut Žuti karton je dobio Aleksandar Mitrović.

82. minut. Umesto Tadića, ušao je Filip Đuričić. Stiče se utisak da su obe reprezentacije zadovoljne podelom plena, a igra se uglavnom na sredini terena.

72. minut Umesto Filipa Kostića, ušao je Mihajlo Risitć.

65. minut Radonjić fantastično šutira iskosa sa desne strane pravo u golmana Lopesa. Fantastičnih 20 minuta naše reprezentacije.

60. minut GOOL! Najbolja akcija na utakmici. Kostić je dodao loptu na svojoj polovini do Mitrovića, on našao Radonjića koji je sjajno pronašao Kostića. On je izašao ispred Lopesa i plasirao loptu u levi ugao iz neposredne blizine gola Portugala.

Filip Kostić
foto: Starsport©

57. minut Prvi žuti karton za reprezentaciju Srbije, dobio je Maksimović.

55. minut Ponovo prilika. Nakon centaršuta iz kornera, Milinković Savić je šutirao sa tri metra glavom, ali je lopta otišla pola metra pored stative.

54. minut KAKVA PRILIKA! Nakon odbitka u šesnaestercu, lopta je došla do Tadića koji je volej udarcem šutirao pod prečku, ali je Lopes maestralnom odbranom izbacio loptu u korner

53. minut Novi žuti karton za Portugalce. Fonte je oštro startovao nad Mitrović, a sudija nije imao dilemu da upiše još jednog Portugalca u beležnicu.

52. minut Bruno Fernandeš je dobio prvi žuti karton na meču, fauliravši Milenkovića na sredini terena.

46. minut GOL!!! Radonjić je primio loptu na desnoj strani, a Mitrović je šutirao glavom sa peterca i postigao gol. Ovim golom je izbio na čelo liste strelaca po broju golova u reprezentaciji.

Piksi je napravio dve izmene. Vlahović je napustio teren, a umesto njega je ušao Vlahović, a umesto Lazovića, ušao je Maksimović.

Prvo poluvreme

45. minut Sudija je produžio poluvreme za jedan minut. Poslednji pokušaj imali su Portugalci, ali je lopta otišla pored gola.

43. minut Kristijano Ronaldo je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali lopta odlazi preko gola.

42. minut Šut Tadića sa tridesetak metara, ali Lopez sigurno hvata loptu. Ovo je prvi udarac Srbije u okvir gola.

Srbija-Portugal
foto: Starsport

36. minut GOL!! Milimetarski precizan centaršut Sedrika sa desne strane, a Dijego Žota odlično reaguje i udarcem glavom sa slične pozicije kao kod prvog gola i duplira prednost Portugala. Ponovo je Milenković zakasnio sa reakcijom.

31. minut Srbija ima momentum. Kostić je na levoj strani centrirao do Vlahovića, koji je loše zahvatio loptu volej - udarcem i poslao loptu preko gola.

20. minut Srbija pokušava da dođe do gola Portugala po krilu, međutim, jalovo.

Srbija-Portugal
foto: Starsport©

11. minut GOL!! Reprezentacija Portugala je došla do vođstva. Bernardo Silva je bio neometan na desnoj strani i centrirao. Do lopte je došao Dijego Žota koji je bio spretniji od Milenkovića i glavom poslao loptu iza leđa golmana Dmitrovića.

Srbija-Portugal
foto: Espreso

8. minut Bernardo Silva je došao do lopte sa desne strane, poslao loptu iza leđa Kristijanu Ronaldu, koji je šutirao iskosa sa osam metara, ali je lopta otišla preko gola.

7. minut Lazović je fantastično prošao po desnoj strani, šutirao je Kostić, ali je Sedrik izblokirao udarac.

19:17 - Evo i sastava! Piksi je opet iznenadio!

Sudija meča: Dani Mikeli

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić - Tadić - A. Mitrović i Vlahović.

Portugal: Lopes – Kanselo, Ruben Dias, Fonte, Sedrik – Bruno Fernendeš, Seržo Oliveira, Danilo – Žota, Ronaldo, Bernardo Silva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.