KAPITENU IRSKE NAVIRU LOŠA SEĆANJA PRED PUT U BEOGRAD: Promenili su trenera i formaciju, lopta će biti kod njih!
Foto: Starsport©

najavljuje borbenu utakmicu

KAPITENU IRSKE NAVIRU LOŠA SEĆANJA PRED PUT U BEOGRAD: Promenili su trenera i formaciju, lopta će biti kod njih!

Jasno mu je da je Srbija favorit u ovom duelu

Objavljeno: 12:59h

Fudbaleri Republike Irske su krenuli za Beograd na prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Srbije.

Usled brojnih kadrovskih problema i otkaza povređenih igrača Irci dolaze takoreći s "drugim timom" na megdan "Orlovima" koji imaju novog selektora i kome će ta utakmica biti debitantska.

Čak i da su sa najjačom ekipom u Beogradu jasno je da je Srbija makar na papiru veliki favorit u 1. kolu kvalifikacija, čega su svesni i u protivničkom taboru.

Šejmus Kolmen
foto: Starsport©

Kapiten Šejmus Kolmen je pred poletanje sa aerodroma irskim novinarima poručio da su dosta "studirali" ekipu Srbije, ali i da se dobro znaju jer su igrali međusobno i u prošlim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

- Istraživali smo mnogo, igrali smo mnogo. Znam da su promenili trenera, da su igrali u jednoj formaciji, pa to promenili na poslednjem meču. Nikada ne znate kakav će biti novi menadžer, znamo da igraju dobre brze igrače, Tadića, Mitrovića. Imam poverenja u tim, pa ćemo videti - rekao je Kolmen.

Poslednji susret u Beogradu je bio 2016. u kvalifikacijama za SP, kada je utakmica završena podelom bodova, 2:2.

- Imam loša sećanja jer nismo pobedili. Bilo je to lepo mesto, atmosfera je bila sjajna, želimo dobar rezultat i želim pobedu. Moramo da igramo 90 minuta, Francuska jedino može da igra sa rezervom. Moramo da kreiramo šanse, mislim da će oni imati loptu, a da ćemo mi biti kompaktni. Možemo da izvučemo nešto u Beogradu - dodao je on.

Šejmus Kolmen, Dušan Tadić
foto: Starsport©

Šta će reći saigračima pred meč?

- Reći ću momcima pre meča da misle na sebe, svi znamo šta treba da uradimo. Da pomislimo šta to znači za sve ljude u Irskoj sutra, ovo je za nas ogroman meč. Svi se radujemo tome, imamo priliku da pomognemo zemlji da izbori Svetsko prvenstvo i mislim da ćemo biti najbolji sutra - zaključio je Kolmen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.