DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Nema kalkulacija, želim iz tri utakmice devet bodova, videćete sastav i ko će biti kapiten!
Foto: FSS

Počinju kvalifikacije

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Nema kalkulacija, želim iz tri utakmice devet bodova, videćete sastav i ko će biti kapiten!

Pratili ste uživo obraćanje slektora Stojkovića na portalu Espreso

Objavljeno: 12:08h

U "Kući fudbala" u Staroj Pazovi održana je video-konferencija na kojoj se prvi put javno obratio selektor Dragan stojković piski i na kojoj je odgovarao na pitanja srpskih novinara.

Tema je početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

O tremi pred debi

- Treme nema, ali ima čast što ću predstavljati svoju zamlju. Svi će morati da se ponašaju profesionalno i sa stilom.

O privođenju predsednika FSS-a Slaviše Kokeze

Situacija nije ni malo prijatna. Svakodnevno smo u kontaktu sa ljudima u Savezu, kontaktima igračla, sve funkcioniše na najbolji način. Ja ne želim, i neću da bude fokus van fudbalskih stvari. Ovo što se dešava nema veze sa fudbalom.

Dragan Stojković Piksi, Marko Pantelić
foto: FSS

O Muslinu i tome da mu se radilo iza leđa

- Da se meni to desi ne bih čekao tri godine da progovorim. Istog momenta da mi se to desi obavestio bih javnost. Rekao bih da ne želim više da radim, jer imam pritisak i naveo bih imena. Ako su bile takve stvari kod mene ih neće biti.

Zašto tek sada prva konferencija?

- Ne odlučujem ja o svemu. Promocija kao promocija meni nije bila ni potrebna, ali svi znamo šta se desilo. Situacija nas je naterala da se tako desi. Odluku smo doneli zajedno, ali biće vremena da odgovorim na sva vaša pitanja. Treba voditi računa o zdravlju i da se poštuju mere. Desile su se neke stvari koje nisu prijatne, ali sada sve funkcioniše kako treba. Šta će biti u bliskoj budućnosti to niko ne zna.

Kog bi igrača voleo da ima iz generacije iz 1998. godine?

- Jokanovića.

O igračima iz Crvene zvezde i Partizana

- Naš fudbal nije na nivou koji očekujemo. Svi se trude da se radi na svemu, ali fudbal igraju igrači. Taj kvalitet je kakav je takav je. Zvezda i Partizan mnogo odskaču od ostalih. Oni prednjače, a ostali su tu negde i kvalitet je takav da sam otvorio četvere oči, i taj spisak je to. Generalno razlika u kvalitetu igrača iz naše lige i ovih na spisku je velika.

Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

O igračima koji rade na pogrešan način i koji su problematični

- Pokažite mi ko su oni i ja ću ih izbaciti. Bilo je mnogo priča raznih. Ne želim da verujem da ima kod njih kalkulacija. Verujem da su oni svi patriote i da im je čast da igraju za svoju zemlju. Ponašanje svakog igrača videće se na terenu, ono mora da bude na nivou.

O Mitroviću, Joviću i Vlahoviću

- Što se tiče Mitrovića, puno ga cenim i šta je do danas uradio za dres Srbije je impresivno i nema sumnje da će probiti brojku od 38 golova, svi smo svesni toga. On mora da povrati samopouzdanje. U poslednja tri meseca možemo da izračunamo koliko je vremena bio na terenu i pored male minutaže ja sam ga stavio na spisak. Svi me pitaju zašto sam ga pozvao i imaju pravo da pitaju, ali ja verujem u njega i daću mu podršku. Biće on onaj stari. Što se tiče o tandemu Jović-Mitrović zvuči lepo, ne kažem da neće to biti. Ako javnost to želi, ja ću im izaći u susret. Vlahoviću se smeši dobra karijera. On ne treba sada da čita novine i društvene mreže. Mora ostati čvrsto na zemlji i da bude profesionalac. Golovi su samo kruna njegovog davanja i borbe. Talentovan je momak i drago mi je da se razvija u pravu devetku koja će dosta značiti u budućnosti za nas.

Kalkulacije u prva tri kola

- Iskreno ja sam iskalkulisao devet bodova, ništa manje od toga i cilj su nam samo pobede. a rezultat će biti ogledalo kako je izgledalo na terenu. Ne bavim se kalkulacijama, niti me zanimaju, želim samo pobedu.

O kapitenu i penaldžijama

Ako Tadić bude u timu, eto onda će on ostati i dalje da bude izvođač. Smatram da su svi kapiteni i oni koji igraju i oni koji su na klupi. Igrači moraju da budu spremni na sve, da se ne lažemo neće isti tim igrati sve tri utakmice. A ko će biti kapiten, obavestiću ih kada se prvo skupe. Ali opet vam kažem kapiten nije važan, koliko je bitan timski duh.

Dragan Stojković Piksi
foto: Promo

O formaciji i sistemu reprezentacije

- Ja već u glavi imam ono što želim, ali još je rano o tome pričati. Da pojasnimo nešto, sistem kao sistem jeste važan, ali i nije. Svaki sistem ima svoje mane i vrline. Iz svakog sistema možeš da izvučeš maksimum. Ja ću na kraju da se odlučim za formaciju. Koliko će ih biti u odbrani to je nebitno, odabraću onu za koju ja smatram da će doneti rezultat. Moramo biti organizovana ekipa na terenu i uspećemo u tome.

O rasporedu utakmica u kvalifikacijama.

- Mi moramo biti skoncentrisani i spremni za izazove koji su pred nama. Raspored nije bitan i mene zanima samo moj tim, a ne drugi.

O Škotskoj

- Jako jako je loše bilo po pitanju taktike, tehnike. Takvu Srbiju ne želim da vidim više i nećete je takvu više gledati.

O Irskoj

- Prvi naš meč i prvi izazov je utakmica sa Irskom. Radi se o kvalitetnom timu i nikada nikoga ne treba potceniti. Mi moramo biri fokusirani na našt ti. Da li ćemo biti bolji? Mi moramo da budemo bolji to se od nas očekuje. Bez obzira na vremenske uslove, očekujem da iskoristim maksimalno svaki minuta da pomognem igračima da se što bolje spreme.

Stojković je otvorio konferenciju.

- Pre svega želim da se zahvalim svim novinarima u Srbiji. Meni je ovo prvi put da se i ja ovako predstavljam, ali šta je tu je. Imamo kontakte s aklubovima, za sada ima nekih problema, ali nadam se će se sve to iskristalisati do početka priprema.

Konferencija je počela

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.