STANKOVIĆ: DOVEO BIH ILIČIĆA! On bi pravio veliku razliku
Foto: EPA/Andrej Cukić

velika želja mistera

STANKOVIĆ: DOVEO BIH ILIČIĆA! On bi pravio veliku razliku

Trener Crvene zvezde, dao je intervju za Ekip

Objavljeno: 19:35h

TrenerCrvene zvezde, Dejan Stanković, dao je opširan intervju za slovenački list ,,Ekip'' u kom je otkrio da bi u crveno - belom dresu voleo da vidi zvezdu Atalante, Josipa Iličića.

- Moj šurak Milenko Aćimović mi je rekao da je utakmica sa Milanom prenošena na slovenačkoj televiziji u top terminu, i da su ljudi navijali za nas kao za nacionalnu reprezentaciju. Jako sam srećan što je tako. Srećan sam zbog fanova, ali i mog kluba. Protiv Milana smo pokazali da nismo inferiorani ili slabi. U pojedinim delovima meča smo bili moćni i konkretni. Mnogo mi je žao što nismo prošli. Mišljenja sam da smo igrom i odnosom zaslužili da igramo u osmini finala Liga Evrope - počeo je priču Stanković.

Istakao je da je dvomeč sa Milanom bio dobar pokazatelj za Zvezdinu budućnost.

- Za sve nas to je bila odskočna daska. To je za nas bila utakmica na kojoj možemo da pokažemo da u dogledno vreme ponovo možemo da igramo u Ligi šampiona. Ove sezone smo pokazali da pripadamo grupi tih klubova. Bili smo odlični, osvojili smo 11 bodova u grupi, i ove sezone je Liga Evrope bila prava mera za Crvenu zvezdu. Igrali smo odličan fudbal. Uspeli smo da popravimo nacionalni i klupski koeficijent. Svi se slažu da smo napravili ogroman uspeh - rekao je bivši reprezentativac Srbije.

Naglasio je da je veliki broj klubova u Superligi Srbije i da to značajno utiče na kvalitet takmičenja.

- To je možda previše. Ja nisam pozvan da to komentarišem, ali to je moje mišljenje. Sa smanjenjem lige bi se povećao kvalitet, i to bi odgovaralo Crvenoj zvezdi. Jer bi nam na svakoj utakmici bila potrebna maksimalna snaga - rekao je on naglasivši da mu je najviše u životu i karijeri pomogao Siniša Mihajlović.

Zanimljivo je da se od reprezentacije oprostio baš protiv Slovenije, u legendarnoj utakmici gde je naša reprezentacija izgubila 1:0.

- Oprostio sam se posle poraza u Ljudskom vrtu. Bilo je 1:0 za Sloveniju. Vrlo čudna utakmica. Primili smo gol sa pola terena, promašili smo penal. Ali utakmice protiv Slovenije su uvek bile teške. Imali su strahovito organizovan tim. Posebno kada ih je predvodio Srećko Katanec. Uvek sam voleo da igram protiv Slovenije i vidim Mileta - rekao je Stanković.

Za kraj je rekao da kada bi mogao da izabere, najviše bi voleo da na Marakani vidi fudbalera Atalante, Josipa Iličića.

Josip Iličić
foto: AP

- Josipa Iličića. Siguran sam da bi ovde pravio razliku - zaključio je trener crveno-belih koji je poslednji prvenstveni meč pred reprezentativnu pauzu odigrati protiv lučanske Mladosti na svom stadionu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.