LEGENDA MILANA SE PRISETILA MEČA SA CRVENOM ZVEZDOM: Doktor našeg tima mu je spasio život
Foto: Printscreen/Youtube/l'enciclopediavolo

izbegnuta tragedija

LEGENDA MILANA SE PRISETILA MEČA SA CRVENOM ZVEZDOM: Doktor našeg tima mu je spasio život

Roberto Donadoni, prisetio se meča protiv Crvene zvezde 1988. godine

Objavljeno: 19:06h

Nekadašnji fudbaler Milana, Roberto Donadoni, prisetio se u jednom intervjuu incidenta u meču protiv Crvene zvezde u Beogradu 1988. godine. Tada mu je Zvezdin doktor, Branko Nešović spasio život.

Tada se Donadoni sudario sa Jelisavljevićem i izgubio svest, a tom prilikom je progutao jezik i počeo da se guši. Nešović mu je izvadio jezik, a potom je prebačen u bolnicu.

– Taj sudar je nešto čega se sigurno nikada neću desiti u životu, uopšte nisam bio svestan. Znam samo da mi je doktor spasao život i da sam se probudio u bolnici. Te godine smo osvojili Kup šampiona. Bio je to samo incident, ne verujem da fudbaler ikada može da uđe na teren sa namerom da povredi igrača – kazao je Donadoni.

O tom incidentu je govorio Nešović u intervjuu za NIN:

– U trenucima kada se dogodi povreda igrača, odluka lekara može da bude sudbonosna po njega. To su hitne odluke. Iskusan lekar već sa klupe može da proceni da li se dogodila ozbiljnija povreda. Po položaju tela igrača, po kontaktu sa protivnikom. Školski primer je bio sudar Jelisijevića i Donadonija. Obojica su skočili, Jelisijević je glavom udario Donadonija u bradu. Odmah sam utrčao na teren, mada sudija nije prekinuo utakmicu. Donadoni je ležao kao pokošen, bez svesti, već je dobijao plavkastu boju lica. Izvadio sam mu jezik, izmasirao srce i on je prodisao. U bolnici je ustanovljeno da ima prelom vilice. Kasnije mi se javio pismom u kome mi zahvaljuje na spasavanju. Sportisti to retko čine, smatraju da se podrazumeva to što lekari rade za njih – ispričao je za NIN Nešović, koji je preminuo 2002, sa 72 godine.

Donadoni sada ima 57 godina. Igračku karijeru je završio 2000. godine, a kao trener vodio Leće, Livorno, Đenovu, Napoli, Kaljari, Parmu, Bolonju i reprezentaciju Italije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.