STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Nisam znao da se očešljam, a ne da ću postati trener Zvezde, divio sam se Jugoviću!
Foto: Starsport©

Misterovih 50

STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Nisam znao da se očešljam, a ne da ću postati trener Zvezde, divio sam se Jugoviću!

Zvezda je iznad svega, ne možemo se takmičiti sa njom

Objavljeno:

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković povodom 50 utakmice na mestu trenera je govorio o brojnim stvarima, kako iz trenerske, tako i iz igračke karijere, a otkrio je i šta je ono što mu je najviše nedostajalo od kada je seo na klupu Crvene zvezde.

Na pitanje da li je na njegovom debiju davnog 11. februara 1995. godine mislio da će jednog dana sesti na mesto tadašnjeg trenera crveno-belih Ljupka Petrovića Stanković je rekao:

- Tada nisam znao da se očešljam , a ne da ću postati trener Crvene zvezde. Šalu na stranu, kada si Zvezdino dete sve je moguće, jednom u familiji uvek u familiji, tako da ja iz ove porodice nikada neću otići.

76. rođendan Crvene zvezde, Dejan Stanković
foto: Starsport©

Kakav je put golobradog dečaka koji je sa 16 godina debitovao, a na kraju stigao do 50 utakmice u ulozi šefa struke?

- Uvek govorim da sam zaokružio, povratkom u Zvezdu, jedan fenomenalan put, dobru karijeru sa dosta uživanja u fudbalu. Upoznao sam mnogo velikih ljudi, ali povratkom ovde sam ispunio svoje snove i gledam da svaki dan proveden u ovom klubu bude fenomenalan.

Dejan Stanković, Delije
foto: Printscreen/Instagram/crvenazvezdafk

Da li ste imali idole u vidu trenera?

- Imao sam modele, ali u vidu igrača, nisu to idoli, već modeli kako bih ja voleo da izgledam na terenu. Najviše sam voleo Vladimira Jugovića i biti takav prototip igrača. A trenere ne, od njih sam kupio i učio. Volim da slušam i napredujem, to želim da prenesem svojim igračima. Bitno je kada završiš karijeru da budeš bogat čovek, ne u džepu, već unutar sebe - rekao je Stanković, a zatim dodao:

- Zvezda je iznad svega, ne možemo se takmičiti sa njom, moramo biti sa takvom glavom biti spremni na sve zahteve i izazove koje ovaj klub nosi, a znamo svaki dan je novo dokazivanje.

Ceo video intervju sa Dejanom Stankovićem možete pogledati u videu ispod.

(Espreso/Zvezda TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.