VLJORA ČITAKU PROVOCIRA ŠPANCE: Naljutila se jer traže da tzv. Kosovo igra bez obeležja u Španiji!
Foto: Profimedia

trenutno glavni fudbalski skandal

VLJORA ČITAKU PROVOCIRA ŠPANCE: Naljutila se jer traže da tzv. Kosovo igra bez obeležja u Španiji!

Ova bivša ambasadorka samoproglašene države Kosovo pri UN je reagovala na reakciju španske države i Fudbalskog saveza Španije

Objavljeno: 08:11h

Ružnu i nefudbalsku uvertiru imamo pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, u koje se umešala politika. Naime, sigurno ste upoznati da se u istoj kvalifikacionoj grupi nalaze reprezentacije Španije i samoproglašene države Kosovo.

Država Španija nije priznala ovu takozvanu Republiku i zbog toga je Fudbalski savez Španije poručio da utakmica može da se odigra na tlu Španije samo pod uslovom da Kosovo ne koristi svoju himnu i nacionalna obeležja i da se tretira kao "ekipa sa teritorije Kosova", s obzirom da Španci tu teritoriju shvataju kao deo Srbije.

Zbog toga iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova prete da uopšte neće izaći na teren ukoliko im se ne ukaže poštovanje njenih nacionalnih simbola kao suverene države.

U međuvremenu je na španski tretman rivala reagovala i kosovska političarka Vljora Čitaku, biša ambasadorka nepostojeće države u SAD. Ona je na post o najavi tri utamice Španaca gde i piše da igraju sa "teritorijom Kosovo", ostavila komentar na koji je sigurno jako ponosna.

- Hmmm (pa smajli). Pozdrav iz republike Kosovo - kaže ona.

Ostaje da se vidi da li će najviša fudbalska instanca u Evropi, UEFA, ovde morati da arbitrira, jer, kako se čini, Španci teško da će promeniti stav koji imaju prema nezavisnosti Kosova, a ni druga strana, kako stvari stoje, nije voljna da igra pod ovakvim okolnostima.

Naravno da FS Španije samo poštuje odluke svoje države koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

Ta utakmica je zakazana za 31. mart.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.