PRVO KOLO PROLEĆA DONELO SUDIJSKE GREŠKE! Najviše u Novom Pazaru!
Foto: EPA/Andy Rain

analiza suđenja

PRVO KOLO PROLEĆA DONELO SUDIJSKE GREŠKE! Najviše u Novom Pazaru!

Najviše je komentara bilo vezano za udarac Bena i igranje rukom defanzivca Novog Pazara

Objavljeno:

Nakon prvog kola prolećnog dela Superlige Srbije, prema sudijskom analitičaru Zdravku Jokiću, grešaka sudija je bilo, ali ne mnogo.

Najpre, kada je reč o utakmici u Humskoj gde su se sastali Partizan i Napredak, on je istakao da je sve bilo čisto i da je mladi Miloš Milanović veoma dobro odradio posao. Posebno u jedinoj pravoj spornoj situaciji kada je štoper Partizana Igor Vujačić loptu zakačio rukom u svojih 16 metara.

Prema Jokićevim rečima, nije bilo penala.

- Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju - rekao je Zdravko Jokić gostujući na televiziji Arena sport..

Za razliku od Humske, u Novom Pazaru je bilo grešaka.

Najviše je komentara bilo vezano za udarac Bena i igranje rukom defanzivca Novog Pazara.

- Da li je igrač bio u stanju ovo da izbegne? On je pokušao da pomeri ruku, ali nije stigao. Mislim da je Danilo Grujić ovo ispravno procenio.

Ali, kada je Trtovac kasnije startovao nad Ivanićem, iako se nije najbolje videlo da je došlo do jačeg kontakta, Jokić smatra da je bilo elemenata za najstrožu kaznu.

- Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac - rekao je Jokić.

Sličnog stava je i kada je reč o još jednom igranju rukom igrača Novog Pazara u nastavku.

- Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udarac - podvukao je Jokić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.