BARSELONI POLUFINALE VISILO U VAZDUHU, PA PREOKRET! Dva gola u poslednjim sekundama, a onda rapsodija u produžetku!
Foto: Profimedia

Četvrtfinale, Kup kralja

BARSELONI POLUFINALE VISILO U VAZDUHU, PA PREOKRET! Dva gola u poslednjim sekundama, a onda rapsodija u produžetku!

Ronald Kuman je večeras dao šansu mnogim igračima

Objavljeno: 23:45h

Fudbaleri Barselone večeras su u fantastičnoj utakmici pobedili u gostima Granadu sa 5:3 nakon preokreta i produžetaka, te su se plasirali u polufinale Kupa kralja.

Barselona je veliku šansu imala u osmom minutu kada je Trinkao bio u šansi, ali je golman Granade odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu.

Dobru šansu imao je i Grizman, ali promene rezultata nije bilo.

FK Barselona
foto: Profimedia

U 34. minutu veliku grešku napravio je Samjuel Umtiti kojem je Soro ukrao loptu i uposlio Kenedija, a on lagano pogađa za 1:0 i vođstvo Granade.

Do kraja prvog poluvremena Barselona je pretila ponovo preko Grizmana i Trinka, ali je ostalo 1:0. Na samom početku drugog poluvremena Granada je ponovo šokirala Barsu.

Umtiti ponovo loše reaguje nakon pasa Montoroa koji je sjajno prihvatio Roberto Soldado i bez problema je savladao Ter Štegena za 2:0 i veliku prednost domaćeg tima.

Gosti su u samom finišu uspeli da smanje na 2:1. Mesi je centrirao, Grizman pogodio stativu, a lopta se od golmana Granade odbila u mrežu za 2:1.

I kada su svi mislili da će ostati 2:1 Barselona je došla do izjednačenja. Mesi je sjajno pronašao Grizmana koji glavom ostavlja loptu za Albu, a levi bek gostiju pogađa za 2:2 i šalje meč u produžetke.

Katalonci u 100. minutu stižu do potpunog preokreta. Alba je sjajno centrirao, a gol glavom za 3:2 postigao je Grizman i činilo se da je Barselona uspela da reši meč.

No, samo dvee minute kasnije novi šok za goste. Dest naivno pravi penal, a siguran s bele tačke bio je Fede Viko koji pogađa za 3:3 i nastavak drame u ovoj utakmici.

FK Barselona
foto: Profimedia

Barelona je odlično otvorila drugi produžetak. Golman Granade odbija loptu nakon šuta Mesija, a na nju je naletio De Jong koji pogađa za 4:3. Sve je bilo jasno u 113. minutu kada je Đordi Alba postigao spektakularan gol za 5:3 nakon asistencije Grizmana.

Katalonci su do kraja lagano priveli utakmicu kraju i zasluženo se plasirali u polufinale Kupa kralja nakon neverovatnog preokreta u večerašnjem meču.

Ronald Kuman je večeras dao šansu mnogim igračima, ali Miralem Pjanić ponovo nije dobio priliku, te je odgledao meč s klupe za rezervne igrače.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.