LEGENDARNI HRVAT NA TRENINGU PARTIZANA: Večera sa Lalatom, pa poseta Dekiju i Duljaju... Dolazi i na VEČITI DERBI!
Foto: partizan.rs

poznati gost

LEGENDARNI HRVAT NA TRENINGU PARTIZANA: Večera sa Lalatom, pa poseta Dekiju i Duljaju... Dolazi i na VEČITI DERBI!

Darijo Srna je prijatno iznenadio ekipu Partizana

Objavljeno:

Ekipa Partizana je danas imala posebnog gosta na pripremama u turskoj Antaliji.

S obzirom da su komšije crno-belih u smeštaju fudbaleri i rukovodstvo Šahtjora iz Donjecka, sportski direktor ukrajinskog kluba Darijo Srna iskoristio je priliku da se vidi sa bliskim prijatelejm Igorom Duljajem.

Dugogodišnji kapiten "Rudara", ali i reprezentacije Hrvatske otkrio je da u Turskoj ima zadovoljstvo da evocira uspomene sa mnogim bivšim saigračima, ali i rivalima.

- Posećujem prijatelje ovde u Turskoj, pre nekoliko dana je Nenad Lalatović bio kod mene na večeri, Igor Duljaj takođe, video sam se i sa Dekijem Stankovićem... To su ljudi protiv kojih sam igrao tokom karijere, ali smo se i družili. Duljaj je moj brat, mnogo toga smo zajedno prošli i drago mi je što sam ga video, kao i Ivicu Ilieva i Saleta Stanojevića, protiv kojih sam takođe igrao, protiv Vladimira Stojkovića takođe...

Srna je rekao kako i dalje pomno prati fudbal na ovim prostorima.

- Oduvek pratim klubove sa bivših prostora stare Jugoslavije, najpre zbog talentovanih fudbalera. Partizan, Crvenu zvezdu, Vojvodinu... Partizan je standardno dobar, ima dobru školu, Zvezda je trenutno bolja u Srbiji, Lala je osvojio Kup... Dakle, svi moji prijatelji su na prva tri mesta u ligi.

Nekadašnji bek je imao odgovor i na pitanje hoće li možda doći na proleće u Srbiju i prisustvovati "večitom derbiju".

- Nadam se, samo da se okonča virus korona i vidimo se uskoro.

Darijo Srna
foto: Profimedia

Pričao je Srna i o nastupu Šahtjora u teškoj grupi ovosezonske Lige šampiona odakle se klub iz Donjecka preselio u Ligu Evrope.

- Malo je nerealno raditi analizu posle turbulentne godine usled pandemije virusa korona. Pobediš dva puta Real iz Madrida, izgubiš dva puta od Borusije iz Menhengladbaha, pa dva remija sa Interom iz Milana... Nije realno davati ocenu, ali smo ostvarili prvobitni cilj, prezimili smo u Evropi i čeka nas duel sa Makabijem iz Tel Aviva, a i prvenstvo nam je jako bitno, Dinamo iz Kijeva nam beži bod i borićemo se do kraja.

I Srni je čudno da reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman na EP.

- Jeste, bio sam baš iznenađen epilogom, ali ne mogu da ulazim u detalje, Želim da sve reprezentacije sa bivših prostora imaju uspeha, da budu u vrhu evropskog fudbala, To je bitno za sve, jer imamo mnogo talenata, mnogo dobrih trenera i šteta je da se velike reprezentacije kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina ne plasiraju na završno takmičenje, Hrvatska je danas isperd svih kvalitetom i sistemom fudbalske organizacije i to pokazuju rezultati - zaključio je Dario Srna.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.