AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, ZVEZDA JE NA DOBROM PUTU! Crveno-beli pokerom započeli pripreme!
Foto: Starsport©

livestream

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, ZVEZDA JE NA DOBROM PUTU! Crveno-beli pokerom započeli pripreme!

Fudbaleri Crvene zvezde dobro su startovali pripreme. U prvom meču relativno lako su slavili protiv Slaska sa 4:0

Objavljeno: 17:44h

Crvena zvezda je starovala sa pobedom na zimskim pripremama. Četa trenera Dejana Stankovića je veoma lako savladala Slask sa 4:0 (2:0).

Ono što treba da raduje zvezdašku javnost je sam pristup igri i dobra postavka i presing od kojeg crveno-beli nisu odstupali.

Nakon prvih 20 minuta Stanković je morao da napravi izmenu, pa je umesto tek pridošlog pojačanja Aksela Bakajoka ušao Željko Gavrić. Razlog izmene još nije poznat.

Nakon toga Zvezda je stigla do vođstva preko Ivanića, a pred sam odlazak na odmor Falćineli je povećao prednost.

Istu igru i agresivnost prikazali su crveno-beli u nastavku, što im je donelo još dva pogotka. Ponovo je Italijan bio u centru pažnje kada je matirao golmana Slaska na asistenciju Rodića, a šlag na tortu i konačan rezultat postavio je Milan Pavkov u 73. minutu.

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Popović), Gajić (od 59. Gobeljić), Degenek (od 59. Eraković), Pankov (od 59. Milunović), Rodić (od 59. Odada), Sanogo (od 59. Petrović), Ivanić (od 59. Nikolić), Kanga (od 59. Vukanović), Ben (od 59. Srnić), Bakajoko (od 20. Gavrić, od 76. Krstović), Falćineli (od 59. Pavkov).

Slask: Šromnik, Janašik, Puerto, Tamaš, Štiglec, Palaševski, Šobota, Prašelik, Žila, Pavlovski, Eksposito. Igrali su još: Ščerbal, Kotunjo, Celeban, Makovski, Pijasecki, Pavelec, Špakovski, Levkot, Talar.

Meč je počeo, a u startnoj postavi se našao i Aksel Bakajoko, ali je samo 20 minuta od početka susreta, zamenjen je Željkom Gavrićem. Još uvek nije poznato da li je u pitanju povreda.

Ben je tražio penal za Zvezdu u 31. minutu, ali je glavni sudija meča, Sedef Karinoglu, procenila da je golman Poljaka prvi stigao do lopte.

Ubrzo potom Mirko Ivanić je posle kornera na drugoj stativi došao do lopte i smestio je u mrežu rivala za 1:0.

Šampion Srbije je bivao sve bolji kako je meč odmicao. U 44. minutu bilo je 2:0. Gajić je poslao visoku loptu na Dijega Falćinelija, Italijan je odlično odložio za Kangu.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Vezista Zvezde je ponovo uposlio Gajića koji je cenatršutem po zemlji pronašao Falćinelija, a centarfor je potom levicom smestio loptu u gornji desni ugao gola Slaska.

Na početku drugog poluvremena Dejan Stanković je izvršio promenu, umesto Milana Borjana mesto među stativama je zauzeo Zoran Popović.

Odmah na startu drugog dela u 47. minutu, crveno-beli su imali izglednu šansu za treći pogodak. Kanga je ubacio pas u šesnaest metara mladom Gavriću, ali iako je lopta prošla pored golmana Slaska, defanzivni igrač je izbacio pre nego što je stigla do gola.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

U 53. minutu Kanga je imao prvu priliku na meču, ali njegov šut je otišao tik pored stative.

Zvezda povećava vođstvo! Drugi pogodak na meču postigao je Falćineli z 59. minutu, ovaj put na asistenciju Rodića koji se dobro ubacio po levoj strani i stavio Italijanu loptu na tacnu.

Nastavlja Zvezda gde je i stala. Milan Pavkov je u 73. minutu doneo svojoj ekipe velikih 4:0. Vukanović je dobro proigrao svog saigrača, kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu protivnika.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Ponovo velika šansa za Zvezdu. Srnić je dobro ubacio loptu, ali Krstović je za malo bio neprecizan, i da lje ostaje 4:0 za srpskog šampiona.

Na kraju pobeda crveno-belih, koji su prored ubedljivog rezultata prikazali dobru igru koja može da raduje stručni štab i navijače.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.