Zašto jedan srpski klub žali što Maksimović nije prešao u Čelsi ili Siti?
Foto: Dado Đilas

kakav maler

Zašto jedan srpski klub žali što Maksimović nije prešao u Čelsi ili Siti?

U slučaju da je Maksimović karijeru nastavio van Italije, a spominjali su se Čelsi i Mančester Siti, za isti novac koji će Napoli platiti Torinu, Sloboda bi zaradila 797.500 evra
Objavljeno:

Nadala se Sloboda iz Užica da će dobrano profitirati posle transfera Nikole Maksimovića u Napoli, ali na kraju je "izvisila".

Naime, čim je srpski štoper potpisao ugovor sa klubom iz Napulja, funkcioneri užučkog kluba zatražili su tumačenje FSS-a da li joj pripada deo procenta a zatim i angažovala advokatsku kuću iz Rima.

- Dobili smo obaveštenje od advokata, koji je pročešljao pravilnike FIFA i UEFA, da nemamo pravo na procenat jer je transfer izvršen između dva kluba u istom nacionalnom fudbalskom savezu. Da je Maksimović otišao u bilo koji klub van Italije pripalo bi nam 2,75 odsto transfera na ime sredstava solidarnosti - kaže za „Blic“ predsednik Slobode Josip Ristanović.

Juna prošle godine dug Slobode bio je preko milion evra, a sadašnja uprava uspela je da ga prepolovi.

U slučaju da je Maksimović karijeru nastavio van Italije, a spominjali su se Čelsi i Mančester Siti, za isti novac koji će Napoli platiti Torinu, Sloboda bi zaradila 797.500 evra...ovako, ostaje bez planiranog noca.

(Espreso.co.rs/Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.