MRKELA O SANOGU, MARINU, BOAĆIJU, MILANU... Zvezda je mnogo puta pomrsila račune favoritima! ČEKA SE JEDAN IGRAČ!
Foto: Espreso

CILJEVI

MRKELA O SANOGU, MARINU, BOAĆIJU, MILANU... Zvezda je mnogo puta pomrsila račune favoritima! ČEKA SE JEDAN IGRAČ!

Mrkela je istakao da Zvezda "neće nagomilavati igrače" i da dolazak pojačanja zavisi od odlazaka

Objavljeno: 11:24h

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da se čeka rasplet oko ostanka Sekua Sanoga, a da je jedna od želja u zimskom prelaznom roku Duško Tošić.

- Čeka se rasplet. Veoma je blizu da se to desi i da Sanogo potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom - rekao je Mrkela prvog dana priprema kluba za prolećni deo sezona.

Seku Sanogo
foto: Starsport©

Kada je reč o dolascima, Mrkela je istakao da Zvezda "neće nagomilavati igrače" i da dolazak pojačanja zavisi od odlazaka.

Zvezdu je do sada pojačao Aksel Bakajoko.

Aksel Bakajoko
foto: crvenazvezdafk.com

- Igrač kakav nam je bio potreban, izvanrednih atletskih osobina i, što je najvažnije, sa velikim prostorom za napredak. Verujem da će se dobro uklopiti u sredinu kakva je Crvena zvezda, da će mu prijati i da će se razvijati kako treba - kazao je Mrkela.

Zvezda čeka Duška Tošića.

Duško Tošić
foto: EPA/Dominik Angerer

- Tošića znam još iz omladinskih dana. Odličan fudbaler i čovek. Njemu su vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Imali smo razgovore sa njim. U inostranstvu je, čekamo da se vrati i njegovo izjašnjenje - reči su Mitra Mrkele.

Sportski direktor je dodao da se Marko Marin neće vratiti u Zvezdu.

FK Crvena zvezda, FK Spartak Subotica, Marko Marin
foto: Starsport©

- Marin je neko kome su vrata uvek otvorena jer je ostavio odličan utisak. Ali, mislim da njegov dolazak nije realan jer ima čvrst ugovor sa Saudijcima - rekao je Mrkela.

Upitan za eventalni dolazak italijanskog fudbalera Filipa Falka, Mrkela je naveo da "ne govorim o imenima".

Izvesno je da Ričmond Boaći neće ostati u Zvezdi jer mu neće biti ponuđen novi ugovor.

Ričmond Boaći
foto: Starsport©

- Hvala mu za sve što je uradio za Crvenu zvezdu. Imao je mnogo zasluga za uspehe koje smo postigli prošlih sezona. Procena obe strane je da je bolje da Boaći nastavi karijeru negde drugde - kazao je Mrkela.

Kada je reč o drugim odlascima, Mrkela je rekao da "ima konkretnih ponuda", ali da ostaje da se vidi da li te ponude zadovoljavaju Crvenu zvezdu.

Mrkela je za klupsku televiziju govorio i o ciljevima, za koje je rekao da su uvek isti, a to je četvrta uzastopna titula i da se ekipa protiv Milana predstavi u najboljem svetlu.

- Igramo protiv favorita, ali trudićemo se da mu pomrsimo račune jer smo favoritima tokom istorije to znali da uradimo mnogo puta - rekao je Mrkela.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.