SRBIN NAPRAVIO ČISTKU, OTERAO CEO STRUČNI ŠTAB I NAJBOLJEG IGRAČA: U sredu počeli pripreme, u četvrtak ih već nema!
Foto: EPA/Tom Hevezi

neočekivani potezi

SRBIN NAPRAVIO ČISTKU, OTERAO CEO STRUČNI ŠTAB I NAJBOLJEG IGRAČA: U sredu počeli pripreme, u četvrtak ih već nema!

Mnogi su ostali u šoku posle ovakvih odluka srpskog biznismena

Objavljeno: 01:58h

Milan Mandarić, srpski biznismen i vlasnik fudbalskog kluba Olimpija iz Ljubljane, ponovo je napravio čistku i oterao trenera i čitav stručni štab.

Najveći šok predstavlja iznenadni prekid saradnje sa Dinom Skenderom, posle samo šest i po meseci. Iako je bio drugi na tabeli, samo tri boda iza lidera Maribora, a pritom bio bolji od "ljubičastih" u međusobnim duelima, rad bivšeg stratega Osijeka ocenjen je nedovoljnim. Malo kome je jasno kako je Skender u sredu počeo pripreme za novu sezonu, a u četvrtak dobio otkaz!?

- Odluka je doneta na osnovu načina igre pod Skenderovim vođstvom. Bez obzira na poziciju na tabeli, one ne predstavljaju odgovarajuće lice Olimpije i nisu pokazatelj stvarnih mogućnosti naših igrača. Pravi je trenutak da drugi trener preuzme brigu o ekipi i nastavi pripreme - kaže se u kratkom saopštenju kluba sa Stožica.

Ante Vukušić
foto: EPA/MASSIMILIANO SCHIAZZA

Otkaz Skenderu predstavlja iznenađenje jednako njegovom imenovanju prošlog leta. U završnici minule sezone ne baš poznati trener dobio je šansu umesto Safeta Hadžića, ali je u završnom kolu izgubio titulu u direktnom duelu sa Celjem, potom je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Zrinjskog, tako što je primio dva gola na svom stadionu pred kraj susreta. U prvenstvu je dobro stajao, igrao nerešeno u "Ljudskom vrtu" i tukao Maribor na domaćem terenu. Negde je, ipak, "puklo". Osim Skendera, Olimpija je otpustila i njegovog prvog pomoćnika, trenera golmana i kondicionog trenera.

Prethodno se rastala i sa čak četvoricom igrača. Sve Hrvatima. Prvog dana priprema za novu sezonu objavila je da više ne računa na veziste Jakova Blagaića i Marija Kvesića, kao i štopera Gorana Milovića (poslednja dvojica potrajali samo dva meseca), a jutros izdala ispisnicu i Antu Vukušiću. Što je, takođe, šok u očima medija i navijača, jer je bivši napadač splitskog Hajduka prošle sezone bio najbolji strelac tima, dao 27 golova u svim takmičenjima i ako ništa drugo, Olimpija je na njemu bar nešto mogla da zaradi. Pominjalo se da Vukušića želi Dinamo iz Bukurešta, nudio je 700.000 evra na ime obeštećenja, a sad "Zmajevi" neće dobiti ni centa za iskusnog špica, jesenas u drugom planu pored raspucanih Đorđa Ivanovića (devet golova) i Andreasa Vombergera (deset). Bivši član Partizana i momak argentinskih korena trebalo bi da predvode navalu i u drugom delu sezone.

Još samo da Olimpija odluči ko će komandovati s klupe. Kao kandidati da naslede Dina Skendera pominju se Dušan Kosić (letos doveo Celje do senzacionalne titule), Andrej Razdrh (na Stožicama radio i kao prvi trener i kao asistent Igoru Bišćanu), eventualno Safet Hadžić (pet puta angažovan na raznim funkcijama).

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.