RODITELJI IH DOVEZLI PRED STRELJAČKI VOD: Pre godinu dana je Vila ponizila Liverpulove klince a sad se sve okrenulo
Foto: EPA/Tim Keeton

Het-trik manea

RODITELJI IH DOVEZLI PRED STRELJAČKI VOD: Pre godinu dana je Vila ponizila Liverpulove klince a sad se sve okrenulo

Aston Vila je izašla na megdan engleskom šampionu sa igračima uz U23 i U18 ekipe

Objavljeno: 23:12h

Liverpul se osvetio Aston Vili 4:1 za ono "iživljavanje" nad njegovim omladincima pre više od 400 dana u Liga kupu (5:0) kada su "crveni" bili primorani da sa svojim najmlađim igračima iz škole se suprotstave ekipi iz Birmingema.

Sada je situacija bila skroz obrnuta uoči duela dve ekipe u 3. kolu FA kupa, jer se koronavirus proširio u prvom timu Vile.

Domaćini su igrali samo s igračima iz U-23 i U-18 ekipa budući da su svi članovi prvog tima u izolaciji, a čak deset standardnih prvotimaca je zaraženo koronavirusom.

Jirgen Klop
foto: EPA/Tim Keeton

Engleski savez zbog prenatrpanog rasporeda nije dopustio odlaganje utakmica FA kupa i klubovi su bili obvezni da igraju ako mogu da prijave minimalno 14 zdravih igrača za utakmicu.

Liverpul, koji je igrao u vrlo jakom sastavu, poveo je u 4. minutu golom Sadija Manea, ali su se klinci Aston Vile uspeli vratiti golom Berija u 41. minutu.

Klopova ekipa imala je neprestano preko 80 odsto poseda lopte, ali nije uspevala slomi čvrste domaćine, koji su gol dali iz jedinog udarca na gol na celoj utakmici.

Ipak, Vajnaldum je u 60. minutu probio maler, a Mane je u 63. i 65. kompletirao het-trik i odveo "redse" u 4. kolo. Gosti su utakmicu završili s 84% poseda lopte i 29 udaraca, od čega je 13 išlo u okvir.

Liverpul će sledećeg protivnika saznati nakon žreba.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.