PALMEIRAS ŠOKIRAO 'MILIONERE': Gajardov River pred eliminacijom, ništa od novog Superklasika! (VIDEO)
Foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

kopa libertadores, polufinale

PALMEIRAS ŠOKIRAO 'MILIONERE': Gajardov River pred eliminacijom, ništa od novog Superklasika! (VIDEO)

Revanš je naredne sedmice, a večeras se u drugom polufinalu sastaju Boka i Santos

Objavljeno:

River Plejt je petu godinu zaredom ostvario plasman u polufinale Kopa Libertadoresa, što je najbolja potvrda konstantnosti na vrhunskom nivou tima Marsela Gajarda.

Prethodne dve sezone su stizali do velikog finala (decembra 2018. slavili u nezaboravnom finalu protiv Boke), ali sada će, čini se, biti zaustavljeni u polufinalu tog takmičenja.

Argentinski velikan sinoć je u prvom susretu ovosezonskog polufinala juznoameričke Lige šampiona ugostio Palmeiras, a Brazilci su slavili s 3:0 i pred revanš imaju skoro pa nedostižnu prednost.

Iako je River krenuo u napad od starta, Roni je posle 27 minuta doveo goste u vođstvo, a pet minuta kasnije VAR poništava Palmeirasu pogodak zbog ofsajda Skarpe. Fernandes u finišu prvog dela iz slobodnog udarca pogađa prečku - domaćinu se nije dalo.

Na početku drugog poluvremena Luiz Adrijano pogađa za 0:2 iveliku prednost jednog od najbogatijih klubova Latinske Amerike.

U 60. minutu direktan crveni karton za Karaskala, pa River s igračem manje dolazi u još težu situaciju, da bi Vina već u 62. minutu dotukao domaćina u Aveljanedi, gde se igralo zbog renoviranja čuvenog "Monumentala".

Revanš je naredne sedmice, a večeras se igra drugo polufinale. Boka Džuniors, šestostruki osvajač takmičenja u Buenos Ajresu dočekuje Santos, trostrukog prvaka kontinenta. Još jedan južnoamerički klasik.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.