ISPLIVAO NOVI DOKUMENT IZ KLINIKE U KOJOJ JE MARADONA OPERISAN: Lični lekar ignorisao preporuke za oporavak!
Foto: Printscreen/Twitter

novi momenti u istrazi

ISPLIVAO NOVI DOKUMENT IZ KLINIKE U KOJOJ JE MARADONA OPERISAN: Lični lekar ignorisao preporuke za oporavak!

Prema tom dokumentu legendarni fudbaler nije smeo da živi u uslovima u kojima je živeo nakon što je operisan

Objavljeno: 10:00h

Novi dokument o procesu lečenja i oporavka Dijega Maradone posle operacije na mozgu koju je imao je procurio u javnost i baca još jedno svetlo na njegovu iznenadnu smrt u 61. godini.

Za mnoge najbolji fudbaler svih vremena je preminuo 25. novembra, nekoliko dana posle svog 60. rođendana, a prema rezultatima autopsije zbog plućnog edema.

U međuvremenu u Argentini se vodi istraga o nesavesnom lečenju, te da li je i na koji način doprineseno njegovoj smrti na osnovu uslova u kojima je tekao proces oporavka posle operacije.

Dijego Maradona
foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Nakon operacije koja je urađena 2. novembra iz klinike je objavljen izveštaj u kome piše da Maradona ne bi smeo da se leči u uslovima kakve je u stvari imao u svom domu u Buenos Ajresu, piše u dokumentu.

Izveštaj je napravljen na sastanku predstavnika klinike u kojoj je operisan sa njegovim ćerkama, ličnim doktorom Leopoldom Lukeom, ličnim psihijatrom Draom Kosačovom.

Dijego Maradona, Augustin Kosačov
foto: EPA/Rodrigo Garcia

U dokumentu su navedeni detalji kojima se jasno stavlja doznanja u kom smeru bi trebalo ići kada je Dijegov oporavak po sredi, pa papir može u mnogome pomoći u istrazi ko je odgovoran za njegovu smrt.

- Ovaj deo dokumenta je jasan kao dan jer se navode rizici koje Maradona ima. Da objasnim - klinika je rekla ličnom doktoru da je veoma opasno da se Maradona leči i oporavlja u uslovima gde nema kontrolisanih doza, sa stalnim praćenjem i svim ostalim bitnim stvarima. On ništa od toga nije imao u svojoj kući - rekao je jedan od ljudi koji su zaduženi za istragu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.