HAOS U BiH, PROZIVAJU SE PO MEDIJIMA! Srbi i Hrvati imaju jednog, Bošnjaci drugog kandidata za selektora!
Čeka odluku: Ivajlo Petev, Foto: EPA/STR

opšti cirkus

HAOS U BiH, PROZIVAJU SE PO MEDIJIMA! Srbi i Hrvati imaju jednog, Bošnjaci drugog kandidata za selektora!

Sednica Izvršnog odbora je prekinuta i ne zna se kada će biti izabran novi selektor reprezentacije

Objavljeno: 04.01.2021. 22:04h

Fudbalska reprezentacija BiH nije danas dobila novog selektora zbog nacionalnih podela u Izvršnom odboru te organizacije, preneli su mediji u toj zemlji.

Kako se navodi, članovi Izvršnog odbora sukobili su se oko dvojice kandidata, Ivajla Peteva iz Bugarske i bivšeg kapitena reprezentacije Sergeja Barbareza.

Peteva podržavaju srpski i hrvatski članovi Izvršnog odbora, a za Barbareza su bošnjački.

Ivajlo Petev
Ivajlo Petevfoto: EPA/STR

Sednica na kojoj je bila potrebna dvotrećinska većina od 15 članova prekinuta je jer bošnjački članovi sa aktuelnim predsednikom Saveza Elvedinom Begićem nisu hteli da učestvuju u radu stručne komisije koji je trebalo da predloži kandidata.

Komisija je pre sednice Izvršnog odbora jednoglasno, ali bez glasova bošnjačkih članova, izabrala Peteva kao kandidata koji je predložen.

Nova sednica Izvršnog odbora trebalo bi da bude održana u utorak, ali neće biti potrebna dvotrećinska većina, već polovina plus jedan glas.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: EPA/Fehim Demir

Po poslednjoj promeni statuta, najmanje jedan glas mora da bude od predstavnika iz Republike Srpske, dva iz Fudbalskog saveza Federacije BiH (po jedan od predstavnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti).

Veoma je moguće da ni u utorak ne bude izabran naslednik Dušana Bajevića na mestu selektora.

Predstavnik Republike Srpske u Izvršnom odboru Vico Zeljković optužio je aktuelnog prvog čoveka Elvedina Begića za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

- Situacija je katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza je kriv za propast današnje sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za selektora - kazao je Zeljković.

Begić je rekao da i na prošloj sednici Komisije, kad su dobili odvojene izveštaje članova iste Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, rekao da ne može podržati nijedan Misimovićev predlog.

- Ne mogu opet podržati nekoga ko laže i ko će opet posle nekog vremena reći da se ništa nije pitao - rekao je Begić, prenela je Hina.

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media