NE MOŽE HALAND, IMA KO MOŽE: Dortmund se vratio na pobednički put! BAJERN ZAPEO, PA RAZMONTIRAO MAJNC!
Foto: EPA/ Lars Baron

bundesliga, 14. kolo

NE MOŽE HALAND, IMA KO MOŽE: Dortmund se vratio na pobednički put! BAJERN ZAPEO, PA RAZMONTIRAO MAJNC!

Danas su na programu bile poslednje dve utakmice 14. kola Bundeslige

Objavljeno:

Borusija Dortmund je savladala Volfsburg kao domaćin u derbiju 14. kola Bundeslige - 2:0 (0:0), u prvoj utakmici od sredine decembra.

Posle malo uzbuđenja u prvom poluvremenu, igra se promenila u 66. minutu kada je Manuel Akanđi iskoristio dobro izveden korner Sanča i doveo "Milionere" u vođstvo.

Džejdon Sančo se obrukao jednim promašajem u nadoknadi prvog poluvremena, ali je zato sve ispravio divnim golom u nadoknadi drugog dela igre.

Englez je primio loptu na polovini protivnikam, odličnim driblingom 'izlomio' jednog fudbalera "Vukova", a potom rutinski poslao loptu uz levu stativu Kastelsovog gola.

Za domaćina je do 81. minuta igrao Erling Haland koji se tek oporavio od povrede.

Borusija je sada opet blizu vrha, sa 25 bodova su na četvrtom mestu, a ni Volfsburg nije daleko - imaju 24 boda i šesti su na tabeli Bundeslige.

Bajern se neočekivano našao u ozbiljnom zaostatku posle prvog poluvremena protiv Majnca, ali su u nastavku stvari došle na svoje mesto - 5:2 (0:2).

Majnc je poveo u 32. minutu preko Burkarta, a u finišu prvog poluvremena posle slobodnog udarca Aleksander Hak je izvrsnim udarcem glavom sa oko 11 metara savladao zvanično najboljeg golmana sveta Manuela Nojera za iznenađujućih 0:2.

Ipak, u nastavku se upalila minhenska mašina. Flik je u igru uveo Gorecku i Zilea. Kimih je smanjio prednost u 50. minutu, već u 55. Sane je doneo izjednačenje.

Zamena Zile u 70. donosi preokret, a onda na scenu stupa Robert Levandovski. Najpre u 76. pogađa sa bele tačke, a onda overava pobedu u 83. minutu.

Prvak Evrope se tako vratio na čelo sa 33 boda, dok je Majnc pretposlednji sa samo šest bodova.

Bundesliga, 14. kolo:

Subota: Arminija – Borusija Menhengladbah 0:1 Ajntraht – Bajer Leverkuzen 2:1 Keln – Augzburg 0:1 Hofenhajm – Frajburg Verder – Union Berlin 0:2 Herta – Šalke 3:0 Štutgart – Lajpcig 0:1

Nedelja: Dortmund - Volfsburg 2:0 (Akanđi 66, Sančo 90+1)

Bajern - Majnc 5:2 (Kimih 50, Sane 55, Zile 70, Levandovski 76p, 83 - Burkart 32, Hak 44)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.