ŠANSE PRED GOLOM LJUTOG RIVALA, LOPTA U NJIHOVOJ MREŽI: Seltik pao na Ajbroksu, Džerard i Rendžers 'mirišu' titulu!
Foto: EPA/Jane Barlow

OLD Firm

ŠANSE PRED GOLOM LJUTOG RIVALA, LOPTA U NJIHOVOJ MREŽI: Seltik pao na Ajbroksu, Džerard i Rendžers 'mirišu' titulu!

Rendžers je trijumfom na dan teške tragedije od pre 50 godina na odličnom putu da prekine niz od devet titula najvećeg rivala

Objavljeno: 16:06h

Tačno pola veka u dan od strašne tragedije na stadionu Rendžersa kada je 66 navijača domaćih poginulo u stampedu na ulazu broj 13 tokom gradskog derbija sa Seltikom, odigran je 422. Old firm. Još jednom na čuvenom Ajbroksu.

Pobednik najnovijeg izdanja možda i najljućeg fudbalskog rivalstva na svetu je Rendžers - 1:0 (0:0).

Stiven Džerard
foto: EPA

Seltik je u meč ušao sa čak 16 bodova zaostatka za "Policajcima", ali i tri meča manje. Zato su zeleno-beli od starta krenuli u ofanzivu i imali veliki broj povoljnih prilika.

Li Grifits je u 22. minutu pogodio stativu, ali tek nakon fenomenalne intervencije golmana Rendžersa Alana MekGregora. On uskoro puni 39 godina, ali se to nije primećivalo jer je sa još nekoliko bravura spasio gol domaćih.

U drugom delu igru, izabranici Stivena Džerarda su zaigrali bolje i hrabrije i posle jedne kontre su dobili prednost igrača više jer je Nir Briton dobio direktan crveni karton posle faula nad Alfredom Morelosom, kao poslednji igrač odbrane.

U 70. minutu, Seltik ponovo 'puca sebi u nogu'. Kapiten "Plavaca" Džejms Tavernijer je izveo korner, Džo Aribo samo malo zakačio loptu, a vezista gostiju Kelam MekGregor je skrenuo u sopstvenu mrežu.

Nakon što je dodatno povećao prednost na tabeli, Rendžers je na odličnom putu da prekine niz od devet titula najvećeg rivala, ostvarenih uglavnom dok je tim sa Ajbroksa zbog bankrota bio van Premijer lige ili nekonkurentan.

Sa druge strane, "Prugasti" će možda ponovo razmisliti o otpuštanju trenera Nila Lenona čiju su smenu navijači tražili nedavno uoči finala FA kupa Škotske.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.