MISLILI SMO DA SE TO NIKAD NEĆE DESITI: Bilo koji klub od danas može da dovede Mesija BESPLATNO!
Foto: EPA/Enric Fontcuberta

kreće trka za potpis

MISLILI SMO DA SE TO NIKAD NEĆE DESITI: Bilo koji klub od danas može da dovede Mesija BESPLATNO!

Argentinac prema Bosmanovom pravilu od 1. januara ima pravo da pregovara s klubovima i dogovori prelazak na leto bez obeštećenja

Objavljeno: 13:10h

Fudbaler Barselone Lionel Mesi od prvog dana 2021. godine može da pregovara sa drugim klubovima o transferu u letnjem prelaznom roku.

Argentinac se sada nalazi šest meseci do isteka ugovora sa katalonskm klubom.

Zimski prelazni rok počinje za vikend širom Evrope, a u Španiji u ponedeljak i svi su nestrpljivi da vide šta će odlučiti jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Lionel Mesi, Klaudio Bravo
foto: EPA/Alejandro Garcia

Mesi je letos tražio od uprave kluba da ga pusti, ali se tadašnji predsednik Đozep Marija Bartomeu pozvao na klauzulu u ugovoru, pa je Argentinac ostao u klubu jer nije želeo da ide na sud.

Njegov ugovor sa Barselonom ističe 1. jula. U Barseloni su predsednički izbori zakazani za 24. januar i nova uprava će imati zadatak da ubedi Mesija da ostane na "Kamp Nou".

Barselona je za godinu dana promenila tri trenera, prošle sezone nije osvojila nijedan trofej, a pretrpela je ponižavajući poraz od Bajerna iz Minhena 2:8 u četvrtfinalu Lige šampiona.

Lionel Mesi
foto: EPA/ ANDREU DALMAU

Mediji su spekulisali da bi Mesi mogao da pređe u Mančester Siti, gde bi ponovo sarađivao sa trenerom Pepom Gvardolom, ali da je ozbiljan konkurent i Pari Sen Žermen, koji bi velikim ugovorom mogao da ubedi 33-godišnjeg Argentinca da pređe na "Park prinčeva".

Uz mesečnu platu od 8,3 miliona evra, prema podacima lista Ekip, Mesi je najplaćeniji fudbaler sveta, ispred Kristijana Ronalda iz Juventusa (4,5 miliona evra mesečno), Nejmara iz Pari Sen Žermena, koji ima oko tri miliona evra i Kilijana Mbapea takođe iz pariskog kluba, koji ima oko dva miliona evra mesečnu platu.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.