MILJENIK GROBARA OTKRIO: Štrajkovao sam da bi me Partizan pustio u Dinamo!
Foto: Starsport©

zanimljivo

MILJENIK GROBARA OTKRIO: Štrajkovao sam da bi me Partizan pustio u Dinamo!

"Nakon te utakmice prišao mi je Hajdukov direktor Ante Žaja i kazao mi da me Ivić želi dovesti u Hajduk. Jako sam cenio Ivana i njegov Hajduk koji je dominirao ligom SFRJ. Igranje kod Stare plinare bilo je neponovljiv užitak. Moj tata Ivan bio je hajdukovac i sigurno bih bio sretan da sam završio u Splitu. Ali, i tada je postojala nepremostiva prepreka: već sam bio odlučio tog leta da idem na odsluženje vojnog roka i to nije moglo da se promeni"

Objavljeno:

Ostala je čuvena sezona 1989/1990 kada je sa Partizanom izbacio Seltik u čuvenom duelu u Glazgovu (5:4), koji je svrstan među 10 najboljih evropskih utakmica svih vremena.

Kao igrač je nastupao za "parni valjak" od 1968. do 1978. godine, a sada je u intervjuu za "Večernji list" u Hrvatskoj ispričao da nije imao nameru da baš svih 10 godina provede u Beogradu.

"Nisam baš uvek bio srećan u Partizanu. Evo, reći ću vam da sam 1974. godine imao poziv Dinama i da sam odlučio da pređem na "Maksimir". Bila je to i želja moje majke, koja je navijala za Dinamo, a dobro je poznavala legendu Dinama Marijana Brnčića. Takođe, poznavao sam Dinamove igrače, od kojih su Belin i Ramljak bili moji ljubimci", rekao je Golac i dodao da je čak štrajkovao zbog toga:

"Toliko sam bio odlučan da dođem u Dinamo da sam štrajkovao u Partizanu. Ali, prema tadašnjim pravilima, ako bi klub igrača svrstao u prvu kategoriju, igrač nije mogao da promeni klub. Tako je Partizan uspeo da me zadrži".

Čak i dve godine kasnije je mogao put Hrvatske, i to nakon čuvene pobede Hajduka u Beogradu rezultatom 6:1.

"Kako nisam bio u dobrim odnosima s trenerom Kaloperovićem, u toj utakmici on me je ostavio na klupi. A već u prvih 15 minuta bilo je 2:0 za Hajduk, Šurjak nas je uništavao. Ušao sam u igru kada je utakmica već bila izgubljena".

"Nakon te utakmice prišao mi je Hajdukov direktor Ante Žaja i kazao mi da me Ivić želi dovesti u Hajduk. Jako sam cenio Ivana i njegov Hajduk koji je dominirao ligom SFRJ. Igranje kod Stare plinare bilo je neponovljiv užitak. Moj tata Ivan bio je hajdukovac i sigurno bih bio sretan da sam završio u Splitu. Ali, i tada je postojala nepremostiva prepreka: već sam bio odlučio tog leta da idem na odsluženje vojnog roka i to nije moglo da se promeni", otkrio je Golac.

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.