PIKSI ODUSTAO OD MESTA SELEKTORA?! Ko umesto njega? Ivić već odbio, ali jedan čovek čeka iz senke!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

pitanje i dalje nije rešeno

PIKSI ODUSTAO OD MESTA SELEKTORA?! Ko umesto njega? Ivić već odbio, ali jedan čovek čeka iz senke!

Zastoj i čini se nepremostiva prepreka u pregovorima FSS-a sa Stojkovićem

Objavljeno: 10:46h

Ko će biti novi selektor Srbije?! To je pitanje koje traje još od onog neuspeha protiv Škotske u baražu za EURO, a iako se prethodnih dana na osnovu pisanja medija činilo da je izbor Dragana Stojkovića Piksija samo formalnost, situacija se izgleda zakomplikovala.

Sigurno je da Srbija neće dobiti novog selektora do Nove godine kako je prvobitno bilo najavljeno iz FSS-a, iako su prethodnih godina vođeni intenzivni pregovori sa Piksijem.

Vladica Popović, Dragan Stojković Piksi, Dejan Stanković
foto: Starsport©

Njih je vodio lično predsednik FSS, Slaviša Kokeza, međutim, izgleda da je prepreka u vidu finansijskih zahteva i potraživanja nepremostiva, piše "Sport klub", koji dodaje i da je Stojković odustao od ovog angažmana.

Naime, iako nije trener kineskog Gvangdžu RF-a, kineski klub mu i dalje isplaćuje basnoslovnu platu, sve do isteka ugovora koji je imao sa njima, što je do juna 2021. godine, a ukoliko pronađe novi angažman, automatski će isplaćivanje biti prekinuto.

A nije reč o maloj cifri, jer bi u 2021. godini Stojković na ime toga trebalo da zaradi još 6,4 miliona evra od Kineza i razumljivo te cifre nije spreman da se odrekne tek tako.

Dragan Stojković Piksi
foto: Promo

Zbog toga je sva prilika da od dogovora neće biti ništa i u Staroj Pazovi moraju da se okrenu nekim drugim rešenjima.

Vladimir Ivić jeste iznenada ostao bez posla u Votfordu i bio je kandidat, ali je on odmah odbio tu ponudu, verovatno smatrajući da je još rano da postane selektor.

S druge strane izgleda da šansu za selektorsko mesto čeka Savo Milošević, bivši trener Partizana i potpredsednik FSS-a, javljaju "Novosti".

Savo Milošević
foto: Vladimir Sporčić

On bi u slučaju da postane selektor Srbije, sa sobom u stručni štab doveo kao prvog pomoćnika Radovana Ćurčića, koji je "orlove" vodio dva puta, prvi put kao vršilac dužnosti od aprila 2010. do februara 2012, a zatim i od novembra 2014. do aprila 2016.

Vremena baš i nema previše, jer već u martu kreću kvalifikacije za Mundijal u Kataru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.