MUSLIN SE VRAĆA NA MESTO SELEKTORA! Otvoren sam za sve vrste dogovora!
Foto: Dado Đilas

vraća se fudbalu

MUSLIN SE VRAĆA NA MESTO SELEKTORA! Otvoren sam za sve vrste dogovora!

Poslednji put je vodio Al Faju u Saudijskoj Arabiji

Objavljeno: 19:51h

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin jedan je od kandidata za upražnjeno mesto na poziciji selektora seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, prenosi tamošnji portal SportSport.ba.

Kako ističu, stručna komisija je obavila razgovore sa Muslinom, koji se pojavio kao potencijalni naslednik bivšeg selektora Dušana Bajevića.

Dušan Bajević
Dušan Bajevićfoto: EPA/Maciej Kulczynski

- Da li bih pristao da budem selektor BiH? Kako ne bih. I ranije su me zvali, razgovarali smo, ali nije došlo do saradnje. Otvoren sam za sve vrste dogovora i videćemo može li doći do nekog dogovora - rekao je Muslin u razgovoru za SportSport.ba, pa istakao da mu novac nije presudan niti ključni motiv.

- Imam ja druge motive. U Srbiju sam takođe došao za male pare, ne baš neke velike, a mogao sam dobiti daleko veće od inostranih timova. Tu je u pitanju neki moj lični izazov, tako da zaista mi novac nije nikakva preprepka. Zaradio sam, hvala Bogu, dosta novca u inostranstvu i to mi sada nije toliko važno.

Slavoljub Muslin
foto: Starsport©

Srpski stručnjak se i ranije povezivao sa BiH, a kao trener je vodio brojne timove. Radio je u Francuskoj, Maroku, Srbiji, Bugarskoj, Ukrajini, Belgiji, Belorusiji, Rusiji, a poslednji put je vodio Al Faju u Saudijskoj Arabiji. Podsetimo da je upravo Muslin Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo 2018.

- Tada smo u to verovali samo ja, moji pomoćnici i tadašnji direktor reprezentacije. Svi drugi, uključujući moje prijatelje i bližnje, tvrdili su da nemamo šansi. Ali eto, uspeli smo, igrali smo na Svetskom prvenstvu - ponosan je Muslin.

Muslin je jedan od kandidata, ali ipak se najveće šanse daju prije svih bivšem kapitenu Sergeju Barbarezu i bugarskom stručnjaku Ivajlu Petevu.

- Jakirević, Barbarez, Petev, bio je razgovor i sa Musemićem i Osimom... Ima 7-8 kandidata s kojima smo obavili razgovore. Sve ćemo na miru iščitati. Uglavnom, zaključak je da 4. januara bude konačna odluka. S kim se moglo i trebalo razgovarati, razgovaralo se. Bilo je raznih predloga, ali neki nisu bili zainteresovani za ovo mesto - rekao je Milorad Sofrenić, prvi potpredsednik FS BiH.

Mladen Krstajić, Ilija Petković, Slavoljub Muslin
foto: Starsport©

- Bilo je pokušaja i razgovara sa dosta eminentnijih trenera, ali nismo tako interesantna destinacija za posao selektora. Ne bih te ljude nabrajao, ali zahvalili su se na pozivu i rekli da nisu zainteresovani da rade u reprezentaciji BiH. Finansijski razlog je verovatno bio presudan. Nemamo veće mogućnosti od onoga što su imali prethodni selektori i u tim okvirima se krećemo. To je između 15 i 20 hiljada evra - otvoren je Sofrenić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.