FERGUSON ME ŽELEO U MANČESTERU, DORTMUND NIJE HTEO DA ME PUSTI! Leva: Mogu za isti sto sa Leom i Kristijanom!
Foto: EPA/ HANNIBAL HANSCHKE

gol-mašina

FERGUSON ME ŽELEO U MANČESTERU, DORTMUND NIJE HTEO DA ME PUSTI! Leva: Mogu za isti sto sa Leom i Kristijanom!

Divio sam se del Pjeru, Anriju i Bađu - kaže poljski napadač

Objavljeno:

Bajern Minhen je prethodne sezone osvojio sve što se moglo osvojiti, i to na impresivan način. Velike zasluge idu treneru Hans-Diteru Fliku, a na terenu je svakako najzaslužniji Robert Levandovski.

Poljak je za sjajne partije, i pre svega golove, nedavno nagrađen titulom najboljeg fudbalera sveta, po prvi put u bogatoj karijeri.

FK Bajern Minhen, Serž Gnabri, Robert Levandovski, Tomas Miler
foto: EPA/ Miguel A. Lopes

O toj karijeri se sada interesuje sve više novinara pa je napadač jednom od njih otkrio kako je ona mogla biti veoma drugačija.

- Posle moje druge sezone u Dortmundu razgovarao sam sa Ser Aleksom Fergusonom. Želeo je da me odvede u Mančester. Bilo je zanimljivo, ne mogu da kažem da sam bio spreman. Ali, Dortmund nije hteo da me pusti. Nije me to tada uznemirilo, jer nam je u Dortmundu išlo jako dobro - pričao je Levandovski za "Frans fudbal".

Leva je dva glavna konkurenta za FIFA-inu nagradu "The Best" imao u Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu.

Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Valeriano di Domenico

- Mesi i Ronaldo sede za istim stolom, na vrhu, već dugi period i zbog toga ih je nemoguće porediti sa bilo kim drugim. I po tome, ne mogu sebe da poredim sa njima dvojicom. Ali, ako gledamo brojke za ovu godinu, pa i prethodnu, mislim da sam bio prilično dobar kada su u pitanju postignuti golovi i igre. Mislim da po tome mogu da pozovem Mesija i Ronalda da dođu da sednu za moj sto.

Pričao je Poljak i o svojim igračkim uzorima, čiji stil igre nije kao njegov, mada je on možda i efikasniji.

Tjeri Anri
Tjeri Anrifoto: EPA/Geoff Caddick

- Fudbaleri kojima sam se oduvek divio su Alesandro del Pjero i Tijeri Anri, kao i Roberto Bađo, kog sam gledao kao vrlo mali. Ali, pored velikih imena, moje snove su raspirivali i veliki stadioni, njihova atmosfera - podvukao je Robert Levandovski.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.