PRVE INFORMACIJE O MOGUĆOJ KAZNI ZA RUMUNSKOG SUDIJU KOJI JE IZAZVAO RASISTIČKI SKANDAL: Karijera mu je završena?!
Foto: EPA/Ian Langsdon

svi se pitaju

PRVE INFORMACIJE O MOGUĆOJ KAZNI ZA RUMUNSKOG SUDIJU KOJI JE IZAZVAO RASISTIČKI SKANDAL: Karijera mu je završena?!

Jasno je da će se primeniti član 14 iz Pravilnika o disciplinskim merama

Objavljeno: 22:14h

Rumunski sudija Sebastijan Koltesku je izvao veliku pažnju fudbalske javnosti zbog komentara na utakmici Lige šampiona između PSŽ-a i Bašakšehira, koji su mnogi ocenili kao rasistički i zbog čega je ta utakmica prekinuta, a on postao možda i trenutno najomraženija osoba u Evropi.

Koltesku je, kako svi tvrde, na rasnoj osnovi uvredio pomoćnog trenera turskog tima Pjera Veba i meč je prekinut, jer su igrači oba tima odbili da nastave da igraju i odigran je dan kasnije sa novom sudijskom ekipom, a skoro 24 sata kasnije stigle su i prve informacije oko kazne.

Kako sada stvari stoje UEFA će primeniti član 14. iz Pravilnika o disciplinskim merama i Rumuna čeka kazna od 10 utakmica nesuđenja ili kazna nesuđenja na određen period.

foto: Printscreen/youtube

Inače, član 14. se primenjuje u slučajevima kada se prekrši član 3 koji se odnosi na uvrede osoba ili grupe osoba na osnovu boje kože, rase, verskoj pripadnosti, etničkom poreklu i polu.

Moguća kazna se odnosi na sve učesnike utakmice, kako igrače, klubove i klupske predstavnike, tako i na zvanična lica UEFA-e.

UEFA je protiv Kolteskua pokrenula disciplinski postupak, a u narednom periodu će mu biti izrečena i suspenzija.

Mada postoje i informacije brojnih medija koji tvrde da će Rumun prekinuti svoju karijeru posle ovog skandala, jer je svestan da više nigde ne bi mogao da se pojavi i da sudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.