MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN EVROPE: Frapiraćete se kada vidite kako je rangiran Nemanja Milunović!
Foto: Starsport©

svaka čast

MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN EVROPE: Frapiraćete se kada vidite kako je rangiran Nemanja Milunović!

Sa 5288 bodova Zvezdin kapiten se nalazi ispred kolege iz Hofenhajma Olivera Baumana (5244) i nesavladanog Dominika Livakovića iz zagrebačkog Dinama (5049). Tu su još Pau Lopez (Roma), Kasper Šmajhel, Marko Bizo, Alehandro Remiro, David Ospina, Rui Silva i Haen Bute

Objavljeno:

Igraće fudbaleri Crvene zvezde sutra u Češkoj za lepu premiju UEFA od 570.000 evra, kao i novi napredak na UEFA listi, pošto bi sa tri nova boda došli do sjajnog koeficijenta od 30,500 i provocirali šansu da naredne godine budu nosioci u plej-ofi rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, ako pre toga odbrane titulu najbolje ekipe u Srbiji.

Dodatni motiv imaće kapiten crveno-belih, iskusni čuvar mreže Milan Borjan. On će sutra izjednačiti rekord Vladimira Petrovića Pižona po broju međunarodnih utakmica u crveno-belom dresu, a jubilarni 50. meč dočekaće kao golman u najboljoj formi i najuspešnijim učinkom u sezoni Liga Evrope.

UEFA ove sezone preko specijalno napravljenog algoritma, meri učinak igrača u Ligi Evrope. U obzir se uzimaju mečevi na međunarodnoj, ali i domaćoj sceni, što možda nije pravedno uzimajući u obzir veliku razliku između nacionalnih liga. Međutim, nesumnjivo je da je Borjan konstantno dobrim odbranama zaslužio da bude u evropskom vrhu, obzirom da je u UEFA takmičenju na pet mečeva sakupio 22 odbrane. Od toga se šest intervencija vode kao skinuti ziceri. Kada se tome doda da je Borjan samo sedam puta kapitulirao u 17 utakmica Superlige Srbije, jasno je zašto predvodi listu najboljih golmana Liga Evrope.

Sa 5288 bodova Zvezdin kapiten se nalazi ispred kolege iz Hofenhajma Olivera Baumana (5244) i nesavladanog Dominika Livakovića iz zagrebačkog Dinama (5049). Tu su još Pau Lopez (Roma), Kasper Šmajhel, Marko Bizo, Alehandro Remiro, David Ospina, Rui Silva i Haen Bute.

Crvena zvezda nije primila gol već 490 minuta, poslednji su mrežu Milana Borjana zatresli fudbaleri Zlatibora 10. novembra u okviru Kupa Srbije. Reprezentativac Kanade posebno je bio inspirisan na gostovanju Gentu, kao i prošlonedeljnom duelu protiv Hofenhajama. Uspeo je da sačuva mrežu u oba susreta, Nemcima je u Beogradu odbranio dva velika zicera.

Po istim algoritmima, dobra defanzivna igra Crvene zvezde u Ligi Evrope i prvenstvu Srbije, promovisala je Nemanju Milunovića, među deset najkorisnijih odbrambenih igrača. Visoki štoper dobre defanzivne partije nadogradio je i postignutim golom u Gentu. Trenutno je na sedmi na listi najboljih defanzivaca, ispred Napolijevog dvojca Đovani Di Lorenco – Kulibali. Listu najboljih odbrambenih igrača predvodi Naćo Monreal.

Računajući sve pozicije Milan Borjan je među 20 najkorisnijih igrača Liga Evrope. Listu predvodi Nikolas Pepe iz Arsenala, ispred Jusufa Jazičija (Lil) i Leona Bejlija (Leverkuzen).

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.