HAOS U ENGLESKOJ ZBOG POTEZA VARDIJA: Polomio zastavicu u LGBT bojama!
Vardi dobija žuti karton zbog poteza, Foto: Reuters/ Pool

Je li to namerno uradio?

HAOS U ENGLESKOJ ZBOG POTEZA VARDIJA: Polomio zastavicu u LGBT bojama!

Lester je slavio na gostovanju Šefild Junajtedu 2:1

Objavljeno: 16:22h

Na Ostrvu se digla prava bura oko poteza koji je napadač Lester Sitija Džejmi Vardi napravio nakon što je postigao pobednički gol za svoj tim na gostovanju Šefild Junajtedu.

Reprezentativac Engleske je odmah pošto je zatresao mrežu, otrčao u ugao terena i proslavio važan gol uklizavanjem u korner zastavicu.

Ništa toliko neobično samo po sebi, ali pažnju a i bes mnogih navijača i javnih ličnosti je privukla činjenica da je u pitanju zastavica u LGBT bojama.

Naime, u Premijer ligi se tokom vikenda već tradicionalno obeležavao dan podrške navijačima koji su pripadnici LGBT zajednice pa je zato korner zastavica bila u duginim bojama.

Potez Vardija su mnogi okarakterisali kao tipično blago preterivanje u proslavi pobedničkog gola u finišu utakmice iu njemu ne vide ništa zlonamerno.

Ipak, veliki je broj onih koji su ovu reakciju shvatili kao uvredu LGBT zajednici i traže oštriju kaznu za centarfora "Lisica" nego što je dobijeni žuti karton od glavnog sudije meča.

Lester je do pobede došao preokretom jer je najpre Peres doveo domaće u vođstvo u 24. minutu, MekBurni izjednačio samo dva minuta kasnije. Egal se održao sve do 90. minuta pre nego što je na scenu stupio Vardi.

FA Engleske još nije reagovala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.