TINEJDŽER SPASIO PARTIZAN MUKE PROTIV ČUKE: Štulić ušao s klupe i rešio derbi da pokaže Stanojeviću kakav je biser!
Foto: Starsport©

Superliga Srbije, 17. kolo

TINEJDŽER SPASIO PARTIZAN MUKE PROTIV ČUKE: Štulić ušao s klupe i rešio derbi da pokaže Stanojeviću kakav je biser!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 18:16h

Jedva, na mišiće i zahvaljujući novom miljeniku navijača, Partizan je pobedio Čukarički u 17. kolu Superlige Srbije i tako uspeo da održi korak za vodećom Crvenom zvezdom.

Uh koliko značajna pobeda za crno-bele i tri boda koji su, pa takoreći na muku mučnu osvojeni u Humskoj, a heroj je klinac Nikola Štulić.

foto: Starsport©

Golobradi tinejdžer, za koga je na konferenciji pred meč Stanojević rekao da je još mlad i da tek mora da pokaže da može da bude vedeta crno-belih, upravo je to i pokazao ušavši sa klupe i postigavši jedini pogodak na utakmici.

foto: Starsport©

Momak od 19 godina je, kao poslednji adut i jedini klasični centarfor, ušao u igru u drugom poluvremenu umesto Stevanovića, i zauzeo mesto u samom špicu napada, a prinudni centarfor Asano se vratio na svoje mesto.

foto: Starsport©

Nije sve bilo bajno i sjajno u igri crno-belih ni pre njegovog ulaska, a ni nakon toga, sve do tog odlučujućeg 86. minuta kada je Jojić odlično uposlio drugog rezervistu, Sejdubu Sumu, koji je probio po levoj strani, ubacio loptu u peterac, a tu sjajno zahvata je nogom Štulić i prosleđuje u mrežu Petrovića.

foto: Starsport©

Prethodno se videlo koliko crno-belima fali taj klasični špic, jer se Asano takoreći nije ni video na toj poziciji, a uostalom ni Partizan osim iz kornera nije uspevao da napravi neku ozbiljniju šansu i ugrozi gol gostiju.

foto: Starsport©

A "brđani" imaju za čime da žale, jer ne samo da su ostali bez boda, nego su mogli čak i do sva tri da su imali više koncentracije u završnici i birali bolja rešenja.

foto: Starsport©

Mogli su u prvom minutu do vođstva, pa onda u drugom poluvremenu u dva navrata Birmančević nije iskoristio loše procene odbrane i golmana Stojkovića i kada tako ne iskoristite ono što vam se nudi, budete kažnjeni, što se na kraju i dogodilo.

PARTIZAN: Stojković – Miljković (od 46. Lutovac), S. Marković, Banjak, Obradović (od 82. Urošević) – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović (od 57. Štulić), Natho (od 57. Suma), Jojić – Asano.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač (od 83. Puškarić), Mijailović – Pantić (od 62. Savić), Kajević (od 77. Vidosavljević), Birmančević – Endiaje (od 46. Eze).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - KRAJ! Partizan je pobedio golom u Štulića Čukarički 1:0.

85. minut - GOOOL! Nikola Štulić postiže prvi gol u karijeri u dresu prvog tima Partizana. Isplatile su se dve izmene Stanojeviću. Sejduba Suma je probio i ubacio loptu u peterac, a talentovani dečak uspeva da zahvati loptu i ubaci je u mrežu.

75. minut - Lucidan pokušaj Savića da direktno iz kornera, uz pomoć vetra, da gol Stojkoviću, ali je iskusni čuvar mreže bio na oprezu i izbacio loptu preko prečke.

foto: Starsport©

67. minut - Evo sada prilike za mladog Štulića, ali nije dobro zahvatio loptu i igrači u belim dresovima otklanjaju opasnost.

62. minut - Ponovo opasnost pred golom Partizana, opet je Birmančević ostao sam kao duh, ubacio loptu u sredinu, ali je udarac jednog igrača Čukaričkog izblokiran.

59. minut - Dobra sada šansa za crno-bele, Obradović je pokušao da iznenadi Petrovića, ali je bio oprezan golman Čukaričkog.

foto: Starsport©

58. minut - Ubacuje sada Stanojević na teren jedinog klasičnog napadača kog ima na raspolaganju, a to je i dalje maloletni Nikola Štulić.

52. minut - Velika je to bila prilika za Čukarički. Loš je procenio let lopte Svetozar Marković, ona je stigla do Birmančevića koji je ušao u šesnaesterac, namestio se na desnu nogu i loše šutirao, pa mu je Stojković ukrotio udarac. Stiče se utisak da je bio sebičan jer je sa druge strane u peterac uletao Eze.

foto: Starsport©

44. minut - Najbolja šansa za Partizan u prvom poluvremenu i to opet posle kornera. Centaršut Natha, Banjak je pobegao svom čuvaru i nogom pokušao da zatrese mrežu gostiju, ali loše je zahvatio i otišla je van okvira gola.

foto: Starsport©

29. minut - Dobra pozicija za Jojića, oprobao je svoj udarac, ali neprecizan je bio.

21. minut - Partizan je za sada najopasniji iz kornera. Dva uzastopna udarca iz ugla za crno-bele, oba puta nije bilo nimalo prijatno za golmana Petrovića, ali mreža mu ostaje netaknuta za sada.

foto: Starsport©

16. minut - Prvi udarac na gol Čukaričkog. Pokušao je Banjak glavom posle kornera, ali nije uspeo punom snagom da zahvati loptu.

1. minut - Kakva šansa za Čukarički! Gosti su u prvom napadu imali veliku priliku, ali je odbrana Partizana posle dodavanja Pantića prema Kajeviću uspela da interveniše. Gol je spasao Banjak.

foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.