MARADONA ISKLJUČIO IZ TESTAMENTA ĆERKE I BIVŠU ŽENU: Počeće borba na krv i nož za njegovo nasledstvo!
Foto: EPA/Cezaro De Luca

novo otkriće

MARADONA ISKLJUČIO IZ TESTAMENTA ĆERKE I BIVŠU ŽENU: Počeće borba na krv i nož za njegovo nasledstvo!

Za sada je poznato da je Maradona imao petoro priznate dece koja nisu u dobrim odnosima

Objavljeno:

Dijego Armando Maradona, za većinu najbolji fudbaler svih vremena, preminuo je 25. novembra u 60. godini od plućnog edema, a osim okolnosti koje su dovele do njegove prerane smrti jedna od glavnih tema jeste i njegov testament i nasledstvo.

Navodno, El Pibe je isključio iz testamenta svoju bivšu suprugu Klaudiju Viljafane i njihove dve ćerke, Dalmu i Đaninu, prenosi argentinski "Klarin", list koji je prvi i objavio vest o njegovoj smrti.

Prema tvrdnji ovog lista, najnovije izmene u testament je Maradona uneo dok je boravio u Dubaiju.

foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Maradona je sa Klaudijom bio u braku 24 godine, iz njega su se rodile dve ćerke, ali je njihov problem nastao kada je bivši fudbaler Napolija otkrio da mu sa računa nedostaje šest miliona dolara i da mu je nestalo tačno 458 suvenira prikupljeni tokom njegove karijere.

Maradona je za to optužio Klaudiju, pokrenuta je i tužba koja je trajala godinama, a ćerke je navodno isključio zato što su u jednom trenutku odabrale da budu uz majku.

Inače, ovih dana je počela prava "sapunica" oko Maradoninog nasledstva koje se procenjuje na oko 75 miliona dolara. Pored Dalme i Đanine, koje su izbačene iz testamenta (mada teško da će odustati od borbe), tu su još sin Dijego Junior (34) - rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ojedom.

foto: EPA/Claudio Onorati

Deca se međusobno, inače, ne slažu, a argentinski mediji su nedavno javili da njih još šestoro nepriznatih traže DNK analizu. Takođe, advokat Matijas Moria vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da se nikako ne može izbaciti iz raspodele imovine.

Što se tiče imovine ona je impozantna. Španska "Marka" navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani i pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Ajresu.

foto: Profimedia

U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vredan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine - vojno amfibijsko vozilo.

U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korišćenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao "Rols Rojs Duh" vredan 300.000 evra, BMW osmica od 145.000 evra te brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Vasla i Fudžairaha.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.